• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Moskova'da 500 bininci yolcusuna ulaştı

Moskova'da 500 bininci yolcusuna ulaştı
Türk Hava Yolları, sene başında Moskova için hedef olarak belirlediği 500 bin yolcuya ulaşmanın anısına 500 bininci ve 500 bin birinci yolcusuna Moskova Vnukova Havalimanı’nda sürpriz bir kutlama yaptı.

 

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, sene başında Moskova-Türkiye arasında hedefledikleri 500 bin yolcu taşıma hedefini yakalamanın mutluluğunu yaşadıklarını bunun anısına da 500 bininci ve 500 bin birinci yolcuları ödüllendireceklerini belirterek, “ 500 bininci ve 500 bin birinci yolcumuzun ikisi de bayan.   Birisi Türk birisi ise Rus yolcumuz. 500 bininci yolcumuz bayan Liudmila Zabelina ve 500 bin birinci yolcumuz Müdeccel Üstüner hanımefendi. Biz yolcularımıza bu önemli gün için kendilerini önce ‘business clas’ ile göndereceğiz ve ayrıca kendilerine İstanbul gidiş-dönüş bilet vereceğiz” dedi.
Daha sonra iki şanslı bayan yolcuya temsili bilet veren Deribaş, Zabelina ve Üstüner ile hatıra fotoğraf çektirdikten sonra Vnukovo Havalimanı Genel Müdürü Vasily Aleksandrov ile birlikte günün anısına hazırlanan ve üzerinde uçak motifi bulunan pastayı birlikte keserek şanslı yolcular ile birlikte tattılar.
 
İstanbul’a giden yolcuların meraklı bakışları arasında Türk Hava Yolları’nın Vnukova Havalimanı giden yolcu kabulünde gerçekleşen törende söz alan  THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, “Bugün gerçekten Rusya Türk Hava Yolları olarak çok önemli bir gün yaşıyoruz. Bugün Moskova'dan İstanbul'a yarım milyonuncu yolcumuz uçacak. 500 bininci yolcumuza çok kısa sürede ulaştık. Havacılık sektöründe çok kısa süre sayılabilir. Sadece 6 yıl önce yılda 60 bin yolcu taşıyorduk. Bu yıl 500 bininci yolcuyu birazdan buradan uğurlayacağız inşallah. Tabi sadece Moskova'da bu başarıyı yakalanmadık biz, aynı zamanda Rusya genelinde de Moskova'nın dışında bu kısa süre içerisinde 7 tane daha nokta açtık. Bu noktalarımızla birlikte Rusya Federasyonu’nu bir bütün olarak düşünecek olursak 60 bin yolcudan 800 bin yolcuya çıktık. Bu 500bin yolcu sadece Moskova” dedi.
 
Deribaş, geride bıraktığımız 25 Mart 2012 tarihinde Vnukova Havalimanı’na geçtiklerini hatırlatarak, şehir merkezine en yakın bu havalimanından çok memnun olduklarının da altını çizdi. Hem yolcuların çok memnun olduğunu, bunu zaman zaman kendilerine ilettiklerini belirten Deribaş, bunu rakamlarla da gördüklerini  ‘Business Class’ yolcularının %50, ekonomi sınıf yolcularında ise  %40 artış olduğunu sözlerine ekledi.
 
Deribaş’dan sonra söz alan Vnukovo Havalimanı Genel Müdürü Vasily Aleksandrov ise, Türk Hava Yolları’nın Vnukova’dan uçan yabancı havayolları arasında lider pozisyonda olduğunu belirterek, bu önemli gün vesilesi ile THY’yi kutladığını söyledi. Kısa süre önce Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’yi ziyaret ettiğini de hatırlatan Aleksandrov, iki ülke arasında ilişkilerin her anlamda geliştiğini belirterek bunun memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim