• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Moskova'daki saldırıda El-Kaide izleri

Moskova'daki saldırıda El-Kaide izleri
Rus istihbaratı: Moskova'daki havalimanına saldırıyı yapanlar El Kaide kamplarında eğitildi.

BOMBALI SALDIRIDA EL-KAİDE İZLERİ

Rus istihbaratı: Moskova'daki havalimanına saldırıyı yapanlar El Kaide kamplarında eğitildi.

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Domodedovo Havalimanı'nda önceki gün biri erkek diğeri kadın eylemci tarafından düzenlenen saldırıda 35 kişi hayatını kaybetti. Rus iç istihbarat örgütü FSB eylemin, başında Çeçen direniş hareketinin lideri Doku Umarov'un bulunduğu bu grup tarafından yapıldığından şüpheleniyor. FSB'ye göre Pakistan'daki El Kaide kamplarında eğitilen bir intihar timi eylemi gerçekleştirdi. Kanlı eylemin Kaide'nin İslami Kafkas Emirliği isimli birimi tarafından yapıldığı en güçlü idddia olarak öne çıktı. El Kaide'ye yakın bir sitede ise Doku Umarov'un liderliğindeki İslami Kafkas Emirliği'nin eylemi yakın bir zamanda üstleneceği belirtildi. Geçen yıl mart ayında Moskova metrosunda 40 kişiyi öldüren iki kadın intihar bombacısının eylemini üstlenen Çeçen lider Umarov, Ruslara "Savaş kapınıza gelecek" tehdidi savurmuştu. Bu iddialara geniş yer veren Rus gazeteleri, Rus istihbaratının, geçen Aralık ayında iki terörist grubun saldırı için hazırlandığı yönünde uyarı yaptığını da yazdı. Lifenews.ru haber portalı ilk grubun üç kadın ve bir erkekten oluştuğunu, 5 kişiden oluşan ikinci grubun ise Pakistan'da eğitim aldığını yazdı.

İRAN'DA DA KALDILAR

Buna göre üç kadın ve bir erkekten oluşan terör hücresi Pakistan ve İran'da bir süre kaldıktan sonra Çeçenistan'a geçip oradan Moskova'ya geldi. Gruptaki kadınlardan birinin akrabasının Moskova dışındaki Zelenograd kasabasındaki evinde patlayıcıların hazırlandığı kaydediliyor. Rusya Başbakanı Vladimir Putin ise dün yaptığı açıklamada "Bu olay Çeçen bağlantılı değil" dedi.

MAÇA SİYAH KURDELEYLE ÇIKTI

Avustralya'daki açık tenis turnuvasına katılmak için Melbourne kentine gelen Rusların dünya klasmanında ikinci sırada bulunan tenisçisi Vera Zvonareva'nın, uçaktan inerken Moskova'daki saldırıda hayatını kaybedenler anısına kolunda siyah kurdele takması dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim