• BIST 9530.47
  • Altın 2472.014
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.757
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Motor yağı da düzenli kontrol edilmeli

Motor yağı da düzenli kontrol edilmeli
Mobil 1 tarafından yapılan ve 1,000 sürücüyü kapsayan araştırma, Türk tüketicisinin araç bakımı konusundaki tutumunu gözler önüne serdi.
Mobil 1 tarafından yapılan ve 1,000 sürücüyü kapsayan araştırma, Türk tüketicisinin araç bakımı konusundaki tutumunu gözler önüne serdi.
 
 Araştırmaya katılan her 10 kişiden biri (yüzde 9.9), bir yıl boyunca motor yağını hiç kontrol etmediğini, yaklaşık üçte ikisi de (yüzde 63) bu görevi başkalarına bıraktığını belirtti. Katılımcıların yüzde 21’i sadece gösterge tablosu uyarı ışığı yanınca motor yağını doldurduğunu ya da değiştirdiğini kaydetti.
 
Sistemde yeterli yağ olmaması ya da yağ pompasının kritik yüzeyleri yağlı tutabilmek için yeterli yağ sirküle etmemesi, motordaki yağ basıncının düşmesi anlamı geliyor. Bu durum aracın performansını düşürdüğü gibi, daha büyük sorunlara da yol açabiliyor.
 
Mobil Oil Türk A.Ş. Otomotiv Saha Mühendisi Aydın Güney,yağ seviyesinin ölçülmesi ve yağ değişiminin önemi hakkında şunları söyledi: “Sürücüler araçlarının lastik basıncını veya camsuyunu düzenli şekilde kontrol ediyorlar. Biz herkesin bu listeye motor yağı kontrolünü de eklemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu bir kaç dakikalık basit işlem; aracınızın ömrünü uzatarak, düşük maliyetle ve yüksek performasla çalışmasını sağlar. Gösterge panosunda uyarı ışığı yandığı zaman, aracınızın çoktan kalıcı bir hasara uğramış olması muhtemeldir.”
 
40 yıllık tarihi boyunca otomotiv yağlama maddesi yeniliklerinin öncüsü olan, endüstri standartlarını aşmak için kendini sürekli olarak geliştiren Mobil 1, sentetik motor yağı alanında dünya lideri konumunda bulunuyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim