• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama

Motorlu Taşıtlar Vergisi Hesaplama
Araç hasar kaydı sorgulama ve motorlu taşıtlar vergisi hesaplama işlemleri araç sahipleri tarafından gerçekleştirilmekte olan rutin araç sorgulamaları arasında bulunmaktadır.

MTV hakkında detaylı bilgi

Motorlu taşıtlar vergisi nedir ve bu vergi hesaplama işlemleri neye göre yapılmaktadır. Ayrıca motorlu taşıtlar vergisi hakkından bilinmesi gereken tüm detaylar hakkında bilgiler sunacağız. Bu sorular araç sahipleri tarafından çok fazla sorulan sorular arasında bulunmaktadır. Şimdi bu sorulara cevap vererek araç sahiplerinin aklındaki soruları gidermeye çalışalım.  Önce şunu belirtelim ki ülkemizde mtv ile ilgili online olarak hesaplama, sorgulama ve ödeme işlemleri rutin olarak yapılmaktadır.

MTV ne anlama gelmektedir?

Motorlu Taşıtlar Vergisi devlet tarafından her araç için belli bir fiyatlandırma sistemine tabi tutularak ödenmesi zorunlu tutulan bir vergidir. Her yıl Ocak ayında tek kalemde ödemesi yapılan bu vergi aynı zamanda iki taksit halinde de ödenebilmektedir. Yani Ocak ayında ve Temmuz ayında ödemesi gerçekleştirilen bu vergi iki taksit halinde de ödenebilmektedir. Bazı bankalar ile yapılan anlaşmalar halinde iki dönem halinde ödenmekte olan bu vergiler  3 takside de bölünebilmektedir. Bu anlamda borcunuzun olup olmadığını online ve şifresiz olarak öğrenebilmeniz için aşağıdaki kaynak linki kullanabilirsiniz.

MTV Borç sorgulama için tıklayınız!

MTV, Karayolları Trafik kanununda belirtilmiş olan ayrıntılar neticesinde trafikte kayıtlı bulunan her araç için zorunlu tutulmuştur. Motorlu araçların trafik sicil kaydı başladıktan bu vergiler ödenmek zorundadır. Aksi halde araç hem trafik cezası alacak hem de araç şoförüne ceza puanı verilecektir. Bu anlamda eğer borcunuz var ise muhakkak ödemeniz gerekmektedir.

ilk taksiti Ocak ayında, ikinci taksiti ise Temmuz olmak üzere motoru taşıtlar vergisi iki kalemde ödenmesi gerekmektedir.  İlk altı ay içinde kaydı silinenler, ikinci 6 ayın vergisini, ikinci ayda kaydı silinen araçlar ise bir sonraki yıldan itibaren bu vergiyi ödemeleri mümkün değildir. Motorlu taşılar Vergisi ile tüm bilgileri bilmek için motorlu taşıtlar vergisi hesaplama işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

MTV Hesaplama İşlemi Nasıl Yapılmaktadır?

MTV hesaplama işlemi için öncelikle aracın motor hacmi ve yaş bilgilerinin bilinmesi gerekmektedir. Ticari araçlar dışında bulunan araçlarda hesaplama bu şekilde yapılmaktadır. Öncelikle aracın cinsi, sonrasında motor hacmi (1.3, 1.6. 2.0 gibi ) son olarak ise aracın yaşına göre o yıl için aracın ne kadar vergisinin olduğu hakkında detaya ulaşabilirsiniz. Motorlu taşıtlar vergisinin hesaplamasını ayrıntılı olarak yapmak ve doğru sonuç alabilmek için belirttiğimiz gibi tüm bilgileri sisteme doğru bir biçimde girmek gerekmektedir.

Kaynak: mtvbilgisi

Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim