• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

MR türü tankerler alarm sebebi oldu

MR türü tankerler alarm sebebi oldu
McQuilling Services, MR türü kimyasal ürün tankerlerinde yeni inşa siparişlerinin sayıca artması halinde zaten zayıf olan tanker piyasasını çok daha fazla zorlayabileceği açıklamasını yaptı.

Taşımacılık danışmanlığı McQuilling Services MR türü tankerler için uyarı yaptı. McQuilling Services, MR türü kimyasal ürün tankerlerinde yeni inşa siparişlerinin sayıca artması halinde zaten  zayıf olan tanker piyasasını çok daha fazla zorlayabileceği açıklamasını yaptı.

Danışmacılık firması uyarısını bir de ön görü ile devam ettirdi, McQuilling’e göre kimyasal tanker segmenti diğer tanker segmentlerine göre daha önce ve daha hızlı iyileşecek. Bu hızlı iyileşmeye sebep olarak gösterilebilecek tek nedenin ise son yıllarda kimyasal tankerlerin çok daha az gemi sipariş etmesi.

 Clarksons’dan alınan bilgilere göre armatörlerin iş hevesinin artması ile kimyasal ürün tankerlerinin siparişlerinin sayısı arttı, 30,000 DWT ile 59,999 DWT arasında değişen kapasiteye sahip 35 ayrı yeni inşa sözleşmesi nisan ayı sonunda imzalandı, geçtiğimiz yıl aynı süre içinde ise toplamda beş yeni gemi için sipariş verilmişti.

 McQuilling “Şu anki teslim profiline ve hala devam eden fazlalığa baktığımız zaman, yeni siparişlerin biraz erken olduğuna inanıyoruz ve bir ihtimal bu durum kar paylarının zarar almasına neden olabilir” dedi.

 McQuilling, pazarın yeni gemi siparişi serisine çıkmak için yeterince sert bir halde olmadığına inanmakta. “ Talep temellerinde çok gerçekçi bir değişim olmamasına rağmen MR2 yeni inşa sözleşmelerinde böyle bir artış gözlenmesi bizleri bile şaşırtmış durumda” dedi.

Deniz Haber Ajansı-Ahmet ÖZDÜZGÜN 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim