• BIST 9079.97
  • Altın 2322.611
  • Dolar 32.345
  • Euro 34.8965
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

M/S Hulda adlı tarihi gemi İstanbul'a geldi

M/S Hulda adlı tarihi gemi İstanbul'a geldi
Heykel sanatçısı İlhan Koman'ın vefatına kadar ev ve atölye olarak kullandığı "M/S Hulda" isimli tarihi gemi, Stockholm'den başlayan ve 16 ay süren sanat ve bilim yolculuğuna İstanbul'da son verdi.

M/S Hulda adlı tarihi gemi İstanbul'a geldi

Heykel sanatçısı İlhan Koman'ın vefatına kadar ev ve atölye olarak kullandığı "M/S Hulda" isimli tarihi gemi, Stockholm'den başlayan ve 16 ay süren sanat ve bilim yolculuğuna İstanbul'da son verdi.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Avrupa Komisyonu 7. Çerçeve Programı'nın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İsveç Konsolosluğunun destekleriyle Stockholm'den İstanbul'a gelen 105 yıllık yelkenli gemide, Hulda Festivali İstanbul etkinlikleri kapsamında iki ay boyunca çeşitli sergi ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Gemi, İlhan Koman'ın 1946 yılında mezun olduğu ve öğretim üyeliğini yaptığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin önüne yanaşırken, üniversitenin Osman Hamdi Bey Salonu'nda, İlhan Koman'ın eserlerinin de yer aldığı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin 2010 akademik yıl sergisi açıldı.

Açılışta konuşan İlhan Koman Vakfı Başkanı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koman, "Hulda" gemisinin Kuzey Buz Denizi'nden başlayarak Akdeniz'e kadar 12 bin kilometrelik uzun bir yolculuk geçirdiğini söyledi. Geminin geçen yıl yola çıktığını ifade eden Koman, Amsterdam, Anvers, Bordeaux, Lizbon, Barcelona, Napoli, Malta ve Selanik'te bulunduğunu kaydetti. Ahmet Koman, babası İlhan Koman'ın hayattayken gemiyi hem atölye hem de ev olarak kullandığını belirterek, "Hulda" gemisinin bir kültür varlığı olduğunu anlattı. Sergi açılışına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştı rma ve Eğitim Genel Müdürü Mehmet Evkuran, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Aksungur ve davetliler katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim