• BIST 8904.8
  • Altın 2240.205
  • Dolar 32.3363
  • Euro 35.099
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

MSC Cruise Abu Dabi'yi rotasına ekledi

MSC Cruise Abu Dabi'yi rotasına ekledi
Abu Dabi, kruvaziyer turizmi gelişiminde MSC Lirica adlı yolcu gemisinin Mina Zayed Terminaline gelmesiyle yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

MSC Cruise Abu Dabi'yi rotasına ekledi

Abu Dabi, kruvaziyer turizmi gelişiminde MSC Lirica adlı yolcu gemisinin Mina Zayed Terminaline gelmesiyle yeni bir dönüm noktasına ulaştı.

253 metre uzunluğunda Panama bandıralı MSC Lirica, cumartesi gecesi İtalya’nın Genoa şehrinden Abu Dabi'ye geldi. Gerçekleştirilen 'Evine Hoşgeldin' törenine, Abu Dabi Turizm Otoritesi (ADTA) Yönetim Kurulu Başkanı HH Sheikh Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan, ADTA Genel Müdürü Mübarek Al Muhairi, MSC Cruise Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago ve dünyaca ünlü futbolcu Fabio Cannavaro da katıldı.

Terminale yanaşan yolcu gemisi muhteşem bir havai fişek gösterisi ile oldukça sıcak bir şekilde karşılandı. Yolcular ve mürettebat gemiden indiklerinde geleneksel Yolla ve Ayallah dansları ile karşılandı. Gemi yarın 7 gece 8 günlük Muscat, Al Fujairah, Khasab, Oman ve Dubai turu için limandan ayrılacak. 2011-2012 sezonunda geminin Basra Körfezi’nde 95 farklı noktayı ziyaret etmesi planlanıyor.

MSC Cruise Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago törende yaptığı konuşmada, ”Abu Dabi müşteriler için son derece cazip bir tatil beldesi. Yaptığımız işbirliği ile 2012-2013‘de Abu Dhabi’ye 54 bin yolcu getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bu yeni gelişimlerle Abu Dabi’nin turizm sektöründen yılda yaklaşık 21.9 milyon dolar gelir elde edeceği tahmin ediliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim