• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

MSC Maya, İngiltere’nin Southampton Limanı’nı ziyaret etti

MSC Maya, İngiltere’nin Southampton Limanı’nı ziyaret etti
Dünya’nın en büyük ikinci konteyner hat operatörü olan MSC’nin Oskar Sınıfı 4 gemisinden biri olan MSC Maya İngiltere’nin Southampton Limanı’nı ziyaret etti. Liman yetkilileri bu ziyaretin önemini vurguladı.

Dünya’nın en büyük konteyner gemisi olan MSC Maya İngiltere’nin Southampton Lİmanı’nı ziyaret etti.  MSC’nin Oskar Sınıfı 4 gemiden biri olan, 396 metre uzunluğu ve 19 bin 224 TEU taşımıma kapasitesi ile dünyanın en büyük konteyner gemisi olan MSC Maya, Güney Kore’de bulunan Daewoo Tersanesi’nde inşa edilmişti.

Southampton Limanı yetkilileri,  MSC Maya’nın ziyaretinin, 110 milyon strelin bedel ile yapılan ve geçtiğimiz yılın mart ayında Olimpiyat şampiyonu yelkenci Sir Ben Ainlie’nin hizmete açtığı 500 metrelik yeni rıhtımın değerinin bir göstergesi olduğunu belitiyor. Southampton Lİmanı yetkileri ayrıca “MSC Maya’nın gelişi, ultra büyük gemiler konusunda yaptığımız çalışmaların meyvesini aldığımızın bir kanıtıdır.” Ifadesini kullandı.

Dünya’nın en büyük ikinci konteyner hat operatörü olan Mediterranean Shipping Company (MSC) bünyesindeki Oskar Sınıfı 4 konteyner gemisinden biri olan ve dünyanın en büyük konteyner gemisi olma özelliğine sahip MSC Maya 396 metre boyunda, 59 metre genişliğinde ve 16 metre su çekimine sahip. Oskar sınıfı diğer 3 geminin adı ise MSC Oscar, MSC Oliver ve MSC Zoe. Bu 4 gemi Güney Kore’de Bulunan Daewoo Tersanesi’ne 140 milyon dolar bedelle 2014 yılında yaptırılmıştı.

msc_maya.jpgmsc_maya2.jpgmsc_maya1.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim