• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

MT Oasis 1'in mürettebatı çaresizlik içinde

MT Oasis 1'in mürettebatı çaresizlik içinde
Beş Hindistanlı denizci beş aydır Umman'da bulunan Oasis 1’in güvertesinde yaşıyor. Gemi 5 ay önce tadilat için limana yanaştığından beri maaş alamayan denizciler içecek su bulmakta zorlanıyor.

Beş Hindistanlı denizci beş aydır Umman Duqum limanında bulunan Oasis 1’in güvertesinde yaşıyor. Gemi 5 ay önce tadilat için limana yanaştığından beri maaş alamayan denizciler içecek su bulmakta zorlanıyor.

Geminin sahibi tarafından yıllardır devam eden sorunlu ödemeler, geçtiğimiz beş ay içinde tamamen ödenmez hale dönüştü, yemek sorununu Umman kuru havuz kantininden tedarik edilmesi şeklinde çözen şirket içilebilir suyu hesaba katmadı,  geminin mürettebatı için su dispanseri temin eden Umman kuru havuz şirketin (ODC) armatör ödemeleri geciktirince dispanseri söktü.  Kantin çalışanları ODC’ye gemi mürettebatının büyük kavanozlara su doldurup gemiye götürdüğü yönünde şikayette bulundu.

Tadilatı tamamlanan gemi ise limanı terk edememekte çünkü geminin armatörlük firması ODC’ye para borçlu. Limana yanaşmadan önce Yemene doğru seyrederken yemek sorunu yaşayan geminin mürettebatı, bazı durumlarda yemek için yalvarmak zorunda kaldı ve kimi durumlarda yemek karşılığında depolarında ki yakıtı sattı. Geçen yıl Yemen’de de maaşları ödenmeyince mürettebat uluslararası taşımacılık çalışanları federasyonu (ITF)’na sorunun çözülmesi için başvurdu.

ITF tarafından gönderilen takım sadece aramaları kabul edebilen bir telefonla gemiye çıktı, Kerala Hükümeti’nin Pravasi sosyal yardım fonuna da bağlı olan muskat’a bağlı bir sosyal hizmetler görevlisi Oasis 1 mürettebatının durumunu ortaya çıkardı ve Hindistan Büyükelçiliğine yardım etmesi için çağrıda bulundu. Büyükelçilik konuyla ilgileneceğini bildirdi.

Deniz Haber Ajansı-Ahmet ÖZDÜZGÜN

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim