• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

M/T Tana tankeri törenle denize indirildi

M/T Tana tankeri törenle denize indirildi
Kaptanoğlu Holding'e ait Desan Tersanesi'nde inşa edilen 6 bin 500 DWT'luk M/T Tana isimli kimyasal tanker düzenlenen törenle denize indirildi.

M/T Tana tankeri törenle denize indirildi

Kaptanoğlu Holding'e ait Desan Tersanesi'nde inşa edilen 6 bin 500 DWT'luk M/T Tana isimli kimyasal tanker düzenlenen törenle denize indirildi.

Törende bir konuşma yapan Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Divan, Lazca "Işık" anlamına gelen "Tana" adlı kimyasal tankerin kendi holdingleri için inşa edilen serinin sonuncusu olduğunu ve yıllar önce bu tankerlerin ilkinin de bu tersanede inşa edildiğini belirterek, "Türk milleti gemi inşa sanayiinde çok ciddi bir aşama kaydetmenin onurunu yaşıyor. Tuzla Özel Sektör Tersaneler Bölgesi'nde dünyanın en güzel gemilerini inşa ettik ve ediyoruz. Ufak tefek sıkıntılarımız olabilir fakat, biz Türk milleti olarak geleceğe umutla bakıyoruz. Herşeyin daha güzel olacağını ve daha başarılı günlere ulaşacağımızı biliyoruz" dedi.

Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan GİSBİR Başkanı Murat Bayrak'a Allah'tan rahmet dileyerek başladığı konuşmasında, "Bugün mutlu bir gündeyiz. Hep kullandığımız tabiri burada yinelemek istiyorum: "Bir nikah törenindeyiz" Gemimiz denize inecek, hepiniz de buna şahitlik edeceksiniz. İnşallah yeni yönetim, sektörümüze hizmetini yine tüm hızıyla sürdürecektir. Tana gemisinin inşasında emeği geçen tüm işçi ve mühendis arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra yeni gemilerin inşası ve denize inme törenlerinde de birlikte oluruz" şeklinde konuştu.

Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu yaptığı konuşmasında, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın selam ve başarı dileklerini ileterek, GİSBİR Başkanı Murat Bayrak'a da Allah'tan rahmet diledi.

Bakanımızın denizciliği devraldığında 23. sıralarda bulunan Türk gemi inşa sanayiinin şuanda sipariş olarak ilk 4, tonaj olarak ise ilk 10'un içerisine girmiş durumda olduğunu belirten Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, " 2008'in ikinci yarısındaki finans krizinden dolayı denizciliğimiz de tabiiki olumsuz etkilendi. İnşallah bu krizi yakın zamanda atlatarak gemi inşa sanayimiz ve denizciliğimiz eski parlak günlerine döner" dedi.

Bakanlar Kurulu'nun 2010/406 sayılı Kredi Garanti Kurumları'na sağlanacak hazine desteği kapsamında 10 adet firmanın gemi inşa faaliyeti, 13 firmanın ise gemi işletmecisi olmak üzere toplam 23 firma 31 geminin için yararlanıcı faaliyet belgesi aldığını ve böylece yarım kalan gemilerin kızakta kalmaması sağlandığını ifade eden Naiboğlu, sadece Tuzla bölgesinin değil, yurttaki diğer tersanelerin de Kuzey Avrupa gibi denizcilikte isim yapmış ülkelere gemi yapıp ihraç ederek kendini ispat etmiş bir sanayi olduğunu belirterek, "Kaptanoğlu Holding ve Desan Tersanesi sahip ve çalışanlarına, geminin yapımında emeği geçen işçi ve mühendislere teşekkür ediyorum. Allah selamet versin" dedi.

Haber ve Fotoğraflar: Esra Sarıkeçe - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim