• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

MÜ İletişim'den iddialara cevap geldi

MÜ İletişim'den iddialara cevap geldi
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanlığı, fakültede yaşanan olaylarla ilgili basında yer alan haberlerle ilgili belgeler yayınladı. Dekanlığın açıklamasına göre olayların perde arkası:

DEKANLIK: ÖĞRETİM ÜYESİ KENDİ LİSTESİNİ DAYATAMAYINCA İFTİRALAR VE ASILSIZ BELGELERLE ORTALIĞI KARIŞTIRDI

Bazı medya kuruluşlarında ''İşte Marmara İletişimdeki fişlemenin belgesi''başlığı ile yer alan haber tamamen asılsız ve iftira dolu bilgiler içermektedir. Hiçbir resmi tarafı olmayan, üzerindeki notların kimler tarafından hangi maksatla alındığına dair hiçbir emare bulunmayan bir listenin fişleme belgesi olarak lanse edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

Bu iftiralar karşısında hukuki haklarımıza başvurmakla birlikte bu iddiaları gündeme taşıyanların kamuoyunun kafasını daha fazla karıştırmaması adına şu noktalara dikkat çekmek isteriz: -Yüksek lisans ve doktora sınavları Sosyal Bilimler Enstitüsünde yapılmaktadır. Denetime açık bu sürece bizim müdahalemiz söz konusu değildir. Yani iddia edildiği gibi komisyon üyesi birine liste dayatmamızın mantıklı hiçbir gerekçesi yoktur. Zaten böyle bir durumda olmamıştır. -Aksine asılsız iddialarda bulunan Öğretim Üyesi Doç Dr. Gözde Yılmaz'ın sınav tarihinde kendi listesini dayattığı bunu başaramayınca da kavga çıkardığı resmi belgelerle sabittir. Söz konusu olaya ilişkin tutanaklara bakıldığında bütün gerçekler gün yüzüne çıkmaktadır.

İŞTE OLAYLARIN GERÇEK YÜZÜNÜ BELGELEYEN SINAV TUTANAKLARI

Yani bir fişleme veya dayatmadan söz edilecekse bunu yapan fakülte yönetimi değil, öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Yılmaz'ın bizzat kendisidir ve bu da belgelerle sabittir. Medyanın haber yaparken kendisine sunulan ve belge olduğunu iddia edilen evraklara dikkatli bakması ve iftira ve asılsız iddialarla gündem oluşturmaya çalışanlara alet olmaması gerekir.

İşte bu yüzden kime ait olduğu bilinmeyen ve üzerindeki notları kimin yazdığı belli olmayan evrak yerine gerçek belgelerle hareket edilmesi şarttır. Aksi durumlara meydan vermek hem hukuki olarak suç hem de mesleki olarak etik değildir.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim