• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Mubariz İbrahimov yarın denize indiriliyor

Mubariz İbrahimov yarın denize indiriliyor
Palmali Denizcilik Grubu'nun, Beşiktaş Tersanesi’ne sipariş ettiği 10 adet 7 bin 100 ton taşıma kapasiteli yeni petrol tankerlerinin ilki yarın denize indiriliyor.

Mubariz İbrahimov yarın denize indiriliyor

Palmali Denizcilik Grubu'nun, Beşiktaş Tersanesi’ne sipariş ettiği 10 adet 7 bin 100 ton taşıma kapasiteli yeni petrol tankerlerinin ilki yarın denize indiriliyor.

Mubariz Mansimov Başkanlığındaki Palmali Denizcilik Grubu'nun, Beşiktaş Tersanesi’nden 2009 Ekim ayında sipariş ettiği 10 adet 7 bin 100 ton taşıma kapasiteli yeni petrol tankerlerinin ilki yarın denize indiriliyor. Denizcilik sektörünün ciddi bir kriz yaşadığı bu dönemde sipariş edilen gemiler, Türk Gemi İnşa Sanayinin 2008 yılından beri aldığı en önemli ticari gemi üretim projesi olarak gösteriliyor.

Toplam inşa bedeli 200 milyon dolar olan proje kapsamında, Beşiktaş Tersanesi 2011 ve 2012 yılları boyunca Palmali Denizcilik Grubu’na toplam 10 gemi teslim edecek. Palmali Denizcilik Grubu Başkanı Mubariz Mansimov’un isteği üzerine 17 Aralık’ta denize indirilecek olan ilk gemiye, 2010 yılında Ermeniler tarafından öldürülen Azeri şehidi Mubariz İbrahimov'un adı verildi.

Sahip olduğu 130 gemi ile dünyanın önde gelen denizcilik şirketlerinden bir tanesi olarak gösterilen Palmali Denizcilik Grubu’nun yönetim merkezi İstanbul’da bulunuyor ve özellikle Rus nehirlerinde ve Hazar Denizinde yapılan petrol taşımacılığında önemli bir pazar payı bulunuyor. Hali hazırda gemi inşa ve gemi tamir faaliyetini bir arada yürütebilen ender tersanelerden birisi olarak gösterilen Beşiktaş Tersanesi, Akdeniz bölgesinin en gelişmiş tersanelerinden birisi olarak gösteriliyor.

Yılda 100 büyük gemi tamir ve havuzlama ve 8 adet gemi inşa kapasitesi bulunan Beşiktaş Tersanesi’nin Palmali Denizcilik Grubu ile yaptığı anlaşma ile ilgili bir görüşlerini açıklayan Beşiktaş Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Kalkavan ''Biz iki ayrı şirket ama bir aileyiz, söz konusu anlaşma; aile arasındaki bir işbirliğidir'' dedi. Beşiktaş Tersanesinde inşa edilen gemiler, ileriki zamanlarda Rusya’nın inşa ettireceği gemilerden Türk Tersanelerinin daha fazla pay alabilmesi açısından çok büyük bir önem taşıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim