• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, Bilal Erdoğan ile Malta'da şirket kurdu, Tilkicik Koyu'na sahip oldu!

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, Bilal Erdoğan ile Malta'da şirket kurdu, Tilkicik Koyu'na sahip oldu!
Azerbaycan'ın en meşhur oligarklarından Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Gurbanoğlu (Mansimov) hakkında Azerbaycan medyasında çıkan bir haber, Türkiye'de bomba etkisi yaptı.

Azerbaycan'ın en meşhur oligarklarından Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Gurbanoğlu (Mansimov) hakkında Azerbaycan medyasında çıkan bir haber, bomba etkisi yaptı. Kamuoyunda Bodrum Tilkicik Koyu olarak bilinen Maliye Hazinesi adına kayıtlı, 5 parselin mülkiyetinin satışı ve bir parselin kiralanması suretiyle özelleştirilmesi ihalesini Azerbaycanlı oligark Mubariz Gurbanoğlu'nun sahibi olduğu Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Şirketi'nin , 370 milyon TL ile  en yüksek teklifle alması, Azerbaycan medyasında geniş yer aldı.

Azerbaycan'ın en büyük internet haber portalı olarak bilinen aznews.az sitesinde yayınlanan haberde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aile mensupları ile ortak kurduğu gemicilik şirketi sahibi olan ve aynı zamanda Palmali Denizcilik patronu milyarder Mubariz Mansimov (Gurbanoğlu) ihaleye en yüksek teklifi verdiği belirtildi.

Aynı haberde, Mubariz Mansimov'un (Gurbanoğlu) inşa ettiği petrol tankerleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan ile Malta'da ortak kurdukları şirket üzerine sattıkları kaydedildi. Diğer taraftan virtualaz.org/ isimli haber sitesi ise Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın Azerbaycanlı oligark Mubariz Mansimov (Gurbanoğlu) sır ortağı olduğu belirtildi.

azeri_gazetesi_buyuk-001.jpg

MUBARİZ, ERDOĞAN AİLESİNE YAKINLIĞININ MEYVELERİNİ TOPLUYOR

Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Yalıkavak Mahallesi, Gökçebel Mevkisi, Tilkicik Koyu'ndaki, 400 bin metrekarelik yat limanı, turizm tesisi ve konut imarlı arazi, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından geçen hafta ihaleye çıkarıldı. Biri yabancı iki şirketin katıldığı ihaleyi, Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Gurbanoğlu'nun (Mansimov) yaptığı Palmali Otelcilik Turizm ve Acentelik Şirketi, 370 milyon TL artı KDV ile kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve Eniştesi Ziya İlgen tarafından kurulan BMZ Group Denizcilik Şirketi, Palmali Denizcilik Şirketi tarafından Albaraka Türk Bankası'ndan sağladığı 180 milyon dolarlık kredi sayesinde 5 + 5  toplam 10 adet nehir tankeri siparişi verilmiş ve inşa edilen 2 gemi, BMZ Group Denizcilik tarafından yeniden Palmali Denizcilik Şirketine 10 yıllığına kiralanmıştı.

Palmali-BMZ Group Denizcilik arasındaki ilişkinin Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanmasından sonra sipariş edilen 5 nehir tankerinin inşası Yardımcı ve Türkter Tersanesi'nde devam etmiş, diğer opsiyonlu 5 nehir tankerinin siparişinden vazgeçilmişti.

Türkter ve Yardımcı Tersanesi'nde inşa edilen M/T MECID ASLANOV ve M/T BEGIM ASLONOVA isimli nehir tankerleri denize indirilerek Palmali Denizcilik Şirketi'ne 10 yıllığına kiralanmıştı. Diğer taraftan Palmali Denizcilik Şirketi'nin mülkiyetinde olan M/T SHOVKET ALEKPEROVA ise 18 milyon dolara Erdoğan ailesine ait BMZ Group Denizcilik Şirketi'ne satılmasının ardından, yeniden Palmali Denizcilik'e 10 yıllığına kiralanmıştı.

mubariz_erdogan_b1.jpg

TİLKİCİK KOYU İLE İLGİLİ ÖİB'DAN AÇIKLAMA

İhale ile ilgili Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Maliye Hazinesi adına kayıtlı, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gökçebel köyü 940, 941, 943, 947 ve 948 parsel numaralı taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesi tamamlandığı ifade edildi. Aynı açıklamada, Muğla İli, Bodrum İlçesi, Gökçebel köyü 940, 941, 943, 947 ve 948 parsel numaralı taşınmazların “satış”, 942 parsel numaralı taşınmaz ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri 27.03.2015 tarihide tamamlandığı ve Nihai pazarlık görüşmesinde en yüksek teklif  370.000.000-TL ile Palmali Otelcilik Turizm Ve Acentecilik Limited Şirketi tarafından verildiği belirtildi.

mubariz_erdogan_b2.jpg

Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan'ın yaptığı BMZ Group Denizcilik Şirketi'ne inşa edilen ve 18 milyon dolara mal olan M/T BEGIM ASLANOVA isimli nehir tankerinin denize indirilme törenine, Palmali Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Gurbanoğlu, Doğru Yol Partisi eski Genel Başkanı Mehmet Ağar, BMZ Group Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Erdoğan ve çok sayıda davetli katılmıştı.

Haber: Recep CANPOLAT / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim