• BIST 9548.09
  • Altın 2490.038
  • Dolar 32.5015
  • Euro 34.5457
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 22 °C

Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, ekmek yediği kapıya nankörlük yaptı!

JURNAL

"İt Hürər, Karvan Keçər." Anadolu'da da kullanılan bir tabir. "İt Ürür, Kervan Yürür!"

Palmali Denizcilik'in müflis patronu Azerbaycan doğumlu Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, filosunda bulunan ve 1998 yapımı 21 yaşındaki ADRIATIC MARINER isimli ürün tankerinin isminin MAMMAD AMIN RESULZADEH (Mehmet Emin Resulzade) olarak değiştirmesinden sonra, Deniz Haber Ajansı'nda yayınlanan bir haber nedeniyle, "İt Hürər, Karvan Keçər" tabirini, geminin resmiyle birlikte sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Recep Canpolat imzasıyla Deniz Haber Ajansı'nda yayımlanan "Mubariz Mansimov Gurbanoğlu, 21 yaşındaki gemiyi YENİ İNŞA olarak Azerbaycan'a tanıttı!" başlıklı haber sonrası, Mubariz Efendi'ye! cevap vermek boynumuzun borcu oldu.

Bilmeyenler için tekrarlamak, unutanlar için hatırlatmakta fayda var. Türk dünyası için Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mehmet Emin Resulzade, değerli bir şahsiyettir. Özellikle bayrak ve vatan sevgisini Türk dünyasının kalbine işleyen "Bir Kere Yükselen Bayrak, Bir Daha İnmez" sözü, bağımsızlığın nişanesi olarak, tarih kayıtlara geçti. Merhum Resulzade'nin naaşı, 6 Mart 1955'de Ankara'da Cebeci Asri Mezarlığı'nda ebedi istirahatgahın da sonsuzluğa emanet edildi.

Böyle bir liderin isminin bir gemiye verilmesi, büyük bir incelik ve vatanseverliktir. Bunu yapan bir armatör ayakta alkışlanır. Ancak anlamadığımız konu ise Palmali Denizcilik'in patronunun geçen aylarda yaptığı açıklamada, "Yeni inşa edeceğimiz gemilere, Mehmet Emin Resulzade ve Ebulfeyz Elçibey'in ismini vereceğiz" demesine rağmen, kendi filosunda bulunan 21 yaşındaki yakıt kaçakçılığından sabıkalı bir geminin isminin değiştirerek, merhum Mehmet Emin Resulzade'nin adını koymasına anlam veremedik.

MUBARİZ, MİLLİ DEĞERLERİ İSTİSMAR EDİYOR!

Mubariz Efendi'nin tribüne oynayan bu hareketinin altında yatan gerçeği, anlamaya çalışmakta fayda var.

Bu köşe yazısını kaleme alırken, Azerbaycan'daki kaynaklarım beni aradı. Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun, "Mehmet Emin Resulzade" ismini kullanmasının amacını bir kaç kelime ile anlattı.

Azerbaycanlı kaynağım, Lukoil'in patronu Vahit Alekperov ve SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev'in kapısında el pençe bekleyip, milyar dolarlık kontratlar alan Mubariz Mansimov'un, bugün her iki ismi de arkadan hançerlemesinin, nankörlükten başka bir şey olmadığını söyledi.

Mubariz, neden SOCAR ve LUKOIL'e saldırıyor? sorusuna ise, "Palmali Denizcilik'i dünya markası yapan Alekperov ve Abdullayev'dir. Palmali'ye milyar dolarlık kontratları Lukoil iştiraki Litasco ve SOCAR verdi. Mubariz ise bu iki ismin altında ezildi, şımarıklık yaptı. Kerametin kendinde olduğunu zannetti. Bu şımarıklık karşısında hem SOCAR, hem de Lukoil kontratları iptal etti. SOCAR alacaklarına karşın elindeki Suezmax tipi gemiler ile birlikte, Palmali filosunda bulunan yüksek tonajlı gemileri aldı. Siberbank kredisi ile alınan nehir tankerleri ve küçük tonajlı gemiler Palmali'de kaldı. Zaten kalan gemilerin hepsinin üstünde, Sberbank'ın rehini var. Mehmet Emin Resulzade, Türk dünyasında sevilen, saygı duyulan ve hürmetle yad edilen bir isim... Palmali'nin filosunda bulunan gemilere Resulzade'nin isminin verilmesi, tabiri caizse istismardan başka bir şey değil... Ebulfeyz Elçibey'in ismini vereceğini açıklaması ise, Türkiye'deki ülkücüleri yanına çekmek için yaptığı bir oyun. Mubariz'in bu oyununa Elçibey taraftarları uyandı ve Azerbaycan'ın en güçlü gazetelerinden Müsavat Gazetesi, "Mubariz Mansimov, Elçibey'i 20 sene sonra hatırladı" başlıklı bir makale bile yayınladı. Kısacası Mubariz Mansimov, Türk dünyasının ve Azerbaycan'ın milli değerlerini kendi şahsi çıkarları için kullanıyor ve istismar ediyor" dedi.

MUBARİZ MANSİMOV, KENDİ AYAĞINA SIKTI...

Deniz Haber Ajansı'nın 2015 yılında yayınlanan haberine de atıfta bulunan Azerbaycanlı kaynağım sözlerine şöyle devam etti; "Palmali Denizcilik'i dünya markası yapan SOCAR ve Lukoil'e iftiralar atan Mubariz Mansimov'un 21 yaşındaki bir gemiye, hatta 2015 yılında yakıt kaçakçılığından dolayı soruşturma açılan ADRIATIC MARINER adlı ürün tankerine, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucu lideri MAMMAD AMIN RESULZADEH isminin verilmesinin, milli değerlerin suistimali dışında, tam bir sorumsuzluk örneği olduğunu, hatta 2015 yılında Ukrayna Parlamentosunda yoğun tartışmalara neden olan ve Ukrayna Başsavcılığı tarafından "Yakıt Kaçakçılığından" dolayı soruşturma açılan ADRIATIC MARINER'e Liberya Bayrağı çekilerek MAMMAD AMIN RESULZADEH ismi verilmesinin, bu sorumsuzluğun bir göstergesi" olduğunu dile getirdi.

Azerbaycan Hükümeti ve ülkenin bürokratları ile sorun yaşayan Palmali Denizcilik'in patronu Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun, SOCAR'a olan milyonlarca dolar borcunu ödememek için, bu yola başvurduğu ifade eden kaynağım; "Borçlarını ödememek için SOCAR bürokratlarını sosyal medya üzerinden suçlayan, hatta şantajda bulunan Mansimov'un, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in SOCAR bürokratlarını görevden almamasına tepki olarak, Elçibey ve Resulzade'nin isimleri üzerinden, Azerbaycanlıların milli değerlerini kaldıraç olarak kullanmaya çalıştığını" ifade etti.

Aynı kaynağım, "Bir taraftan Vatan-Millet söylemi yapan Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun, diğer taraftan SOCAR üzerinden zimmetine geçirdiği milletin parasını ödememekte ısrar etmesinin, iki yüzlülükten başka bir anlam taşımadığını" sözlerine ekledi.

DENİZ HABER AJANSI, 2015 YILINDA BELGELERE ULAŞMIŞTI

Deniz Haber Ajansı, 2015 yılında Palmali Denizcilik şirketine ait ADRIATIC MARINER isimli ürün tankerinin YAKIT KAÇAKÇILIĞI yaptığı iddiasıyla, dönemin Ukrayna Milletvekili Gerashenko Anton Yurshovich'in, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkanı Valentyn Nalyvaichenko ve Ukrayna Başsavcısı Viktor Shokin ile Ukrayna Parlamentosu'nda bulunan milletvekillerine gönderdiği suç duyurusu ulaşarak yayınlamıştı. İŞTE O BELGELER... 

ukrayna_bbb.jpg

ESKİ GEMİYİ BOYATIP, YENİ GEMİ OLARAK PAZARLIYOR!

Azerbaycanlı kaynağım, Mubariz Manismov Gurbanoğlu'nun son durumunu bana izah ettikten sonra, Palmali'nin patronu müflis işadamı Gurbanoğlu'na sormakta yarar var.

Biz, MAMMAD AMIN RESULZADEH ismini neden koyuyorsunuz? demiyoruz. Aksine mutlu oluruz. Ancak "YENİ GEMİ" diyerek, başta Azerbaycanlı Türkler olmak üzere, Türk Milletini neden kandırıyorsunuz?

1998 yılında inşa edilen 21 yaşındaki gemiyi YENİ İNŞA GEMİ ve FİLOMUZA KATILAN YENİ GEMİ ifadelerinin doğru olmadığını bildiğiniz halde, neden YALAN BEYANLAR verdiğinizi, anlamaya çalışıyoruz.

Ayrıca, 2015 yılında Kırım ambargosu nedeniyle soruşturma açılan ve YAKIT KAÇAKÇILIĞI suçlamasına maruz kalan ADRIATIC MARINER gemisine, neden Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucusunun ismini verdiğinizi anlamakta zorluk çekiyoruz. Filonuzda başka bir gemi yokmuydu da? ŞAİBEYE BULAŞMIŞ bir gemiye, neden Mehmet Emin Resulzade'nin ismini VERİYORSUNUZ? 

Mehmet Emin Resulzade, sadece Azerbaycan Türklerinin değeri değildir. Türk dünyası ve Türkiye'nin kıymetidir. Merhum Resulzade'nin naaşı bu topraklarda huzur içinde, Türkiye'nin kalbinde, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'nda ebedi istirahatgahın da yatıyor.

Allah (c.c.) Mekanını Cennet Eylesin. Amin... Amin... Amin...

(NOT: Bu yazı JURNAL mahlasıyla, Recep Canpolat tarafından kaleme alınmıştır)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim