• BIST 9082.92
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Mudanya'da feribot iskeleye çarptı

Mudanya'da feribot iskeleye çarptı
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO)’ye ait “Osmangazi” adlı hızlı feribot, Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi’ndeki iskelesine yanaşacağı sırada dalgalara yenik düştü ve iskeleye çarptı.

İDO’ya bağlı “Osmangazi” adlı hızlı feribotu Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’ndeki iskelesine yanaşırken iskeleye çarptı. Feribotun motor üstündeki saçında hasar meydana geldi.

İstanbul Yenikapı’dan saat 7.30’da Bursa Güzelyalı seferini gerçekleştiren İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO)’ye ait “Osmangazi” adlı hızlı feribot, Mudanya'nın Güzelyalı Mahallesi’ndeki iskelesine yanaşacağı sırada dalgalara yenik düştü. 

Saat 09.45 sıralarında ilçeye gelen feribot yanaşmak için manevra yaptığı esnada büyük bir gürültüyle iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle sağ tarafta motor üstündeki saçta hasar meydana geldi. 

 Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı olayda yolcuların tahliyesi ardından gemi görevlileri, gemideki hasarın oluştuğu bölgede inceleme yaptı. İDO, gün içerisinde Mudanya Güzelyalı’dan gerçekleştireceği Armutlu-Yenikapı-Kadıköy denizotobüsü seferleri ile saat 18.00’da Yenikapı’ya yapacağı İstanbul seferini iptal etti.

Gökçeada seferleri iptal

Bu arada Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine yapılan feribot seferleri, ağır kış şartları sebebiyle iptal edildi. Seferler dün de yapılmamıştı.

İki gündür Çanakkale'de etkili olan yağışlı hava ve fırtına, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Bazı köprü ve yolların çöktüğü şehirde, deniz ulaşımı da aksıyor. Fırtına sebebiyle dün olduğu gibi Gökçeada feribot seferleri iptal edildi. Ulaşımı sağlayan GESTAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre Gökçeada'dan saat 07.00 ve 13.00, Kabatepe'den saat 10.00 ve 15.00 seferleri yapılamıyor. Bozcaada ve boğaz hattındaki feribot seferleri ise devam ediyor.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim