• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Muğla, Akdeniz'de yat cenneti olacak

Muğla, Akdeniz'de yat cenneti olacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı "Muğla'daki marina sayısını hızla arttırarak 400 bin yattan daha çok pay almanın mücadelesini veriyoruz" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı Muğla'daki marina sayısının 24, yat bağlama kapasitesinin ise, 5 bin 851'e ulaştığını belirterek, "Muğla cennet koyları ve mavi yolculuğu ile yat ve deniz turizminin lokomotifi durumunda. Muğla'daki marina sayısını hızla arttırarak Ege ve Akdeniz'de her yıl dolaşan 400 bin yattan daha çok pay almanın mücadelesini veriyoruz. Türkiye İtalya ve İspanya ile yat turizminden hak ettiği payı mutlaka alacak" dedi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki marina, liman ve çekek yerlerinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtım Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, yat turizminin geleceği ile ilgili planlamaları anlattı. Taşbaşı, mavi yatçılıkta Muğla'da Bakanlık Belgeli 38 yat işletmesi tarafından 830 lüks yatta 7 bin 886 yatak kapasitesine ulaşıldığını belirtti. Taşbaşı, mavi yolculukta beş Yıldızlı otel konforunda hizmet verildiğini, bu nedenle dünyaca ünlü star ve devlet başkanlarının tatil için Muğla'yı tercih ettiklerini kaydetti. Muğla'nın cennet koyları ve mavi yolculuğu ile yat ve deniz turizminin lokomotifi durumunda olduğunu belirten Taşbaşı, şöyle dedi:

"Bir yandan tersanelerimizde 15 milyon eurolara varan yatlar imal edilip dünyanın dört bir köşesine gönderilirken, bir yandan Muğla'daki marina sayısını hızla arttırarak Ege ve Akdeniz'de her yıl dolaşan 400 bin yattan daha çok pay almanın mücadelesini veriyoruz. Şu anda Muğla'da yat turizmine hizmet veren Bakanlık Belgeli 24 marinanın deniz bölümünde 5 bin 851 yat Bağlama kapasitesi bulunurken, marinaların büyük bölümü yılın 12 ayı yüzde yüze yakın doluluk kapasitesi ile hizmet veriyor. Amacımız Muğla'daki marina sayısını hızla arttırarak, 4-5 milyar Dolar civarında olan deniz turizmi payını çok daha yukarılara çekebilmek. Muğla önümüzdeki 4-5 yıl içerisindeki Akdeniz'in yat cenneti olmaya aday. Türkiye İtalya ve İspanya ile yat turizminden hak ettiği payı mutlaka alacak" dedi. Taşbaşı, bakanlık olarak yat ve deniz turizmini bu yıl katılacakları uluslararası 167 fuarda daha iyi tanıtabilmek için ciddi bir bütçe ayırdıklarını belirtti.

MARİNALAR DENİZ TURİZMİNİN PARLAYAN YILDIZI OLDU

"Deniz turizmine son yıllarda büyük bir ivme kazandıran marinalar AB ve dünya standartlarında hizmet verirken aynı zamanda birçok ödül alarak sektörün parlayan yıldızı haline geldi, tıklım tıklım dolmaya boşladı. Akdeniz'de on binlerce yatı, bölgemize çekme fırsatı varken en büyük sıkıntıyı yatırım yapacak şirketin önündeki bürokratik engeller oluşturuyor. Dalaman'da inşaatına başlayacağımız ve 2014 yılı Haziran ayında işletmeye açmak istediğimiz 650 yat kapasiteli marinanın bürokratik işlemlerini tam 16 yılda tamamlayabildik. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın, 2023 yılında marinalardaki yat kapasitesini 25 bine çıkarma hedefine, yatırımcıyı teşvik ederek ve zaman kazandırarak çok daha kısa sürede ulaşabiliriz."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim