• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Muğla-Fethiye karayolu ulaşıma kapandı

Muğla-Fethiye karayolu ulaşıma kapandı
Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde 6.5 saat süren sağanak yağmurun neden olduğu sel nedeniyle Muğla-Fethiye Karayolu ulaşıma kapandı.

Trafik 1.5 saattir Dalyan üzerinden verilirken, suların çekilmeye başlamasıyla zaman zaman kontrollü olarak araç geçişine izin verildiği de bildirildi.
Ortaca'da bugün saat 04.00 sıralarında başlayan yağmur, sabah saatlerinde etkisini daha da arttırdı. 6.5 saat süren yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Dağlardan inen sel suları önüne kattığı taş ve kaya parçalarını da sürükleyerek, Muğla-Fethiye Karayolu Kocabel mevkiinde yolu kapattı. Çift yönlü olarak suyla dolan yol ulaşıma kapanırken, polis saat 10.30'dan itibaren bu güzergahtaki araçları Dalyan istikametine yönlendirmeye başladı. Bu arada, bölgede devam eden yol çalışmasında görevli ekiplerin, yaklaşık 1 kilometrelik yoldaki suyun tahliyesi için çalışmalarını sürdükleri bildirildi.
Metrekareye 70 kilogram yağmur düşen Ortaca'da kapanan yol nedeniyle her iki yönde de yaklaşık birer kilomtrelik araç kuyruğu oluştu. Yoldaki suyun yavaş yavaş çekilmeye başlaması üzerine aralıklarla kontrollü olarak araç geçişylerine izin verilmeye başlanırken, yoldaki taş ve bazı kaya parçalarının sıkıntı yarattığı öğrenildi. Yağmur nedeniyle toprağın geveşemesi üzerine olası bir heyelan tehlikesi de dikkate alınarak, yolda ulaşımın bir süre daha kontrollü şekilde süreceği bildirildi.
Bölgede, saat 12.30 itibariyle elektriklerde kesildiği, arızanın giderilmeye çalışıldığı öğrenildi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim