• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Muğla'ya dört yeni yat limanı yapılacak

Muğla'ya dört yeni yat limanı yapılacak
Muğla'nın Dalaman ve Datça ilçeleriyle Milas ilçesine bağlı Ören beldesine, toplam 2 bin 200 yat kapasiteli dört tane yat limanı yapılacak.

Muğla'ya dört yeni yat limanı yapılacak

Muğla'nın Dalaman ve Datça ilçeleriyle Milas ilçesine bağlı Ören beldesine, toplam 2 bin 200 yat kapasiteli dört tane yat limanı yapılacak.

İhalelerine çıkılan Dalaman ve Ören'de yap-işlet-devret modeliyle yapılacak limanlar, bin 425 yat kapasiteli olacak. Datça’nın İskele Mahallesi ve Karaköy köyünde yapılması planlanan yat limanların çalışmalarınınsa devam ettiği belirtildi.

Toplam bin 124 klometreyle Türkiye'nin en uzun kıyısına sahip ili Muğla’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli 5 bin 851 kapasiteli 24 tane, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde ise 660 kapasiteli ve belediye belgeli beş tane yat limanı bulunuyor.

Vali Fatih Şahin, düzenlediği basın toplantısında Muğla’nın, Akdeniz çanağının en önemli uğrak noktalarından biri olduğunu belirterek, “Turizm alanında dünyayla rekabet gücümüzün olduğu alanlardan biri yat turizmi. Bu sektörde şu anda kullanımda olan 5 bin 600 kapasiteli 24 yat limanımız var.” dedi.

Sahil zenginliğinin turizme katkısını arttırmak amacıyla bölgede dört tane yeni yat limanı için çalışma yapıldığı kaydeden Vali Şahin, “Bunlardan biri, Dalaman Yat Limanı ve deniz otobüsü yanaşma yeri. Bin 125 yat kapasitesine sahip olacak olan liman, yap-işlet-devret modeliyle ihale edilmiş olup izin süreçleri devam etmektedir. Diğer bir marina yatırımı da Ören beldesindedir. 330 yat kapasiteli bu marina da yap-işlet-devret modeliyle ihale edilmiş olup yer temini yapılmış ve yapım süreci başlamıştır. Datça ilçemizin İskele Mahallesi ve Karaköy köyüne de 795 kapasiteli iki adet yat limanı yapılacak. Yaklaşık yüzde 50’ye yakın oranla kapasitemizi artacak. Dört yatırımın tamamlanmasını müteakip yat ve deniz turizmimiz çok daha iyi noktalara ulaşacak ve ülke ekonomisine önemli girdiler sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim