• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Mültecileri taşıyan ahşap tekne battı

Mültecileri taşıyan ahşap tekne battı
Avustralya'ya bağlı Christmas Adası açıklarında mültecileri taşıyan ahşap teknenin kayalıklara çarparak batması sonucu ilk belirlemelere göre, yaklaşık 30 kişi yaşamını yitirdi.

Avustralya'da mültecileri taşıyan tekne battı

Avustralya'ya bağlı Christmas Adası açıklarında mültecileri taşıyan ahşap teknenin kayalıklara çarparak batması sonucu ilk belirlemelere göre, yaklaşık 30 kişi yaşamını yitirdi.

Hint Okyanusu'nda Endonezya'nın güneyinde, Avustralya'ya bağlı Christmas Adası açıklarında mültecileri taşıyan ahşap teknenin kayalıklara çarparak batması sonucu ilk bilgilere göre, yaklaşık 30 kişi boğuldu. BBC'nin haberine göre, teknede 70 kadar kişi bulunuyordu ve 40 kadarı kurtarıldı. Ölü sayısı hakkında çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor.

Görgü tanıklarından Phillip Stewart, teknenin Avustralya'nın batı kıyılarının açıklarında yer alan adanın çevresindeki kayalara çarptığını ve battığını belirtti. Stewart Sky News televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Teknede bulunan bazı kişilerin boğulduğunu, diğerlerinin de ya dalgalar tarafından alınıp götürüldüğünü ya da savrulup kayalara çarptıklarını gördük" dedi. Başka bir görgü tanığı ise, suda yaklaşık 60 kişi gördüğünü ve kazazedelerin sadece bir bölümünün bir kurtarma gemisi tarafından kurtarılabildiğini ileri sürdü.

Adanın yetkililerinden Kamar Ismail ise "Suya ipler ve can yelekleri atıyorduk ama deniz çok dalgalıydı, teknenin battığı noktada derinleşti ve sudaki kazazedelerin hiçbir ne iplere tutunabildi ne de can yeleklerini alabildi" dedi. Avustralya polisi yayımladığı yazılı açıklamada, mülteci taşıyan bir teknenin battığını doğruladı ve polisin bütün kazazedeleri kurtarmaya çalışacağını belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim