• BIST 9548.09
  • Altın 2495.732
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.5659
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Muntajat BV, İstanbul ofisini açtı

Muntajat BV, İstanbul ofisini açtı
Katarlı Kimyasal ve Petrokimyasal Pazarlama ve Dağıtım Şirketi (Muntajat) Q.J.S.C.’nin uluslararası pazarlama kolu Muntajat B.V., İstanbul’da uluslararası pazarlama ofisini açtı.

2012 yılında kurulan Muntajat, Katar Devleti’nde üretilen kimyasal, polimer ve gübrelerin pazarlanması, satışı ve dağıtımı hakkına sahip bulunuyor. Ticari faaliyetlerinin bir sonraki aşamasını başlatan Muntajat, Hollanda’da kurduğu Muntajat B.V. adlı şirket üzerinden küresel pazarlama ağını da oluşturuyor.
Muntajat B.V., yerel pazarlama ofislerinden oluşan bir ağ üzerinden Muntajat’a pazarlama hizmetleri sunuyor. Söz konusu ofisler, hem yerel hem de komşu ülkelerdeki müşterilere hizmet sunmak üzere, dünyanın dört bir yanında stratejik lokasyona sahip olan şehirlerde kuruluyor. Türkiye ofisi, 36 ayrı şehirde yerel pazarlama ofisi açmayı hedefleyen Muntajat B.V.’nin ilk aşamada ofis açtığı ülkeler arasında yer alıyor. Muntajat, bugüne kadar Malezya, Ürdün, Avustralya ve Güney Afrika’da yerel pazarlama ofisleri açtı.

ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Muntajat İcra Kurulu Başkanı Abdulrahman Ali Al-Abdulla, Muntajat B.V.’nin Türkiye ofisinin açılışını önemli bir kilometre taşı olarak nitelendirdi. Al-Abdulla şöyle konuştu: “Bu başarı, Muntajat’ın dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için küresel bir pazarlama ağı kurma yönünde kaydettiği ilerlemeyi gözler önüne seriyor. 2014 yılında, uluslararası erişimimizi artırmaya, ölçek oluşturmaya ve Katar Devleti’nin üretim sonrası sektörünü güçlü bir şekilde temsil etmeyi sürdürmeye odaklanacağız.”
1 Temmuz 2013 tarihinde şirketleşen Muntajat B.V.’nin merkezi, Lahey’deki Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunuyor. Muntajat B.V., dünya çapında 120 ülkede hizmet veren 36’ya yakın ofisinde yaklaşık 150 çalışana sahip olacak.
“Bugün Ürdün, Avustralya, Güney Afrika, Malezya ve Türkiye’de faaliyette olan beş ofisi ile, Muntajat B.V. dünyanın önde gelen kimyasal ve petrokimyasal ürünleri pazarlamacısı olma iddiasını gerçekleştirmeye daha da yaklaşıyor” diyen Muntajat B.V. Başkanı ve Muntajat Pazarlama ve Satış İcra Direktörü Yousef Jeham Al-Kuwari, “Faaliyetlerimizi hizmet verdiğimiz müşterilerimize daha da yakınlaştırdıkça, önümüzdeki başka açılışları da ilan etmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz,” diye ekledi.
Muntajat’ın faaliyetlerine başladığı 1 Şubat 2013’ten bu yana, şirket dünya çapında 7,7 milyon tonun üzerinde kimyasal, polimer ve gübre sevkiyatı gerçekleştirdi. Şirketin 10 milyon tonluk mevcut kimyasal ve petrokimyasal ihracat portföyünün 2020 yılına kadar iki katın üzerinde artarak yılda 23 milyon tona ulaşması bekleniyor. Kimyasal, polimer ve gübrelere olan küresel talep artarken, Katar da yükselen üretimi ile dünya çapında birçok sektöre tedarik sağlayarak bunların büyümesine destek veriyor. Ekonomik çeşitlendirme stratejisi kapsamında 2020 yılına kadar petrokimyasal sektörüne 25 milyar ABD doları yatırım yapacak olan ülke, kimyasal ve petrokimyasal sektörlerindeki küresel pazar payını artırmayı hedefliyor.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim