• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Murat Bayrak son yolculuğuna uğurlandı

Murat Bayrak son yolculuğuna uğurlandı
Gemi İnşa Sanayiciler Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bayrak’ın cenazesi 15 Temmuz Cuma günü Mercan Yeni Cami’de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tuzla Aile Kabristanı’na defnedildi.

Murat Bayrak son yolculuğuna uğurlandı

Gemi İnşa Sanayiciler Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Bayrak geçirdiği kalp krizi sonucu 14 Temmuz’da Özel GİSBİR Sağlık Merkezi Hastanesi’ndeki (TEGAŞ A.Ş.) odasında vefat etti. Murat Bayrak’ın cenazesi 15 Temmuz Cuma günü Mercan Yeni Cami’de ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tuzla Aile Kabristanı’na defnedildi. 

Deniz Haber ailesi olarak merhuma Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve denizcilik camiasına başsağlığı diliyoruz.

Murat Bayrak için ilk tören saat 16:00’da GİSBİR Binası’nın önünde yapıldı. Denizcilik camiasının tamamının katıldığı törende Çiçek Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çiçek ve Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu birer konuşma yaptılar.

“Sözün bittiği yerdeyiz”

Hasan Naiboğlu yaptığı kısa konuşmasına “Sözün bittiği yerdeyiz” diye başladı. Naiboğlu, Murat Bayrak’ın vefatının denizcilik sektörü için büyük kayıp olduğunu belirterek, sektörün gelişmesinde Murat Bayrak’ın katkısının büyük olduğunu vurguladı. Murat Bayrak’ın Türk gemi inşa sektörü için çok çaba harcadığını belirten Naiboğlu, sektörün birlik ve beraberlik içinde olması için de elinden geleni yaptığını belirtti. Hasan Naiboğlu; “Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

GİSBİR Binası’nın önündeki törenin ardından Murat Bayrak’ın naaşı camiye götürüldü. Mercan Yeni Cami’deki törene başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, İstanbul Eski AKP Milletvekili Kemal Yardımcı, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, GESAD Başkanı Ziya Gökalp, GİSBİR Konsey Başkanı Kenan Torlak, Turkon Holding İcra Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan, denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri, ailesi ve yakınlarından oluşan kalabalık bir topluluk katıldı. Cenaze töreninde merhum Murat Bayrak’ın eşi ve çocukları güçlükle ayakta duruyordu. Murat Bayrak’ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Tuzla’daki aile kabristanına defnedildi.

Son telefon, son görüşme…

Gemi İnşa Sanayiciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı merhum Murat Bayrak, vefat etmeden sadece birkaç dakika önce Turkon Holding İcra Kurulu Başkanı Nevzat Kalkavan ile saat 19:00 sularında telefonda bir görüşme yapar. İşte o konuşmanın ayrıntıları…

Nevzat Kalkavan telefonda Murat Bayrak’a “Nasılsın?” diye sorduğunda, Murat Bayrak şunları söyler:

“Eskiden burada vinç, craine ve sac seslerinden oturulmazdı. Şimdi yaprak kımıldamıyor. Tuzla derin bir sessizliğe büründü. Sektör çok zor durumda, çok üzülüyorum”.
İşte bu konuşmadan sadece birkaç dakika sonra Nevzat Kalkavan’ın telefonu çalar ve acı haber telefonun öteki ucundan gelir: “Murat Bayrak vefat etti”…

Yaşar Duran Aytaş:
“Değerli bir dostumuzu kaybettik”

“Murat Bayrak sektörümüzün önemli aktörlerinden biriydi. Gayretli ve çalışkandı. Hem GİSBİR Başkanı olarak, hem de tersane sahibi olarak birlik ve beraberlik içinde çalıştık. Değerli bir dostumuzdu. Vefatından dolayı büyük üzüntü içindeyiz. Kendisine Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum”.

Metin Kalkavan: “Tuzla şimdi daha sessiz”

Murat Bayrak’ın vefatından duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, Tuzla’nın şimdi daha sessiz olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Murat Bayrak sektörün birlik ve beraberliği için büyük çaba harcadı. Özellikle kriz döneminde, krizin aşılabilmesi için çok çalıştı. Sektörün daha doğrusu özellikle tersanelerin bugün geldiği duruma çok üzülüyor ve bunu aşmak için GİSBİR’de yoğun bir mesai harcıyordu. Özel GİSBİR Sağlık Merkezi Hastanesi’nin kurulması ve bugüne gelmesi de Murat Bayrak’ın başkanlığında GİSBİR ve GİSAŞ’ın eseridir. GİSBİR ve GİSAŞ’ın ilerlemesi için de çok çaba harcadı. Allah rahmet eylesin, toprağı bol olsun. Allah geride kalanlara sabır versin”…

Cengiz Kaptanoğlu: “Müstesna bir şahsiyeti kaybettik”.

Türk gemi inşa sanayinin gelişmesinde Murat kardeşimizin emeği büyüktür. Müstesna bir şahsiyeti kaybettik. Gecesini gündüzünü Türk gemi inşa sanayinin gelişmesine harcayan ve görevi başında hayatını kaybeden Murat Bayrak’ı rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun”…

Ziya Gökalp: “Yıllardır birlikte çalıştığımız arkadaşımızı kaybettik”

Merhum Murat Bayrak’ın ani vefatından duyduğu derin üzüntüyü dile getiren GESAD Başkanı Ziya Gökalp, “Kolay değil, yıllardır birlikte çalıştığımız bir arkadaşımızı kaybettik. Üzüntümüz çok büyük” dedi. Murat Bayrak’ın Türk gemi inşa sanayi için uzun yıllardır emek harcadığını ve çok önemli hizmetler yaptığını belirten Gökalp, “Acımız büyük, gemi inşa sanayimiz önemli bir değeri kaybetti” şeklinde konuştu.

Murat Bayrak (1952-2011)

Murat Bayrak 1 Ocak 1952 yılında Trabzon Of’da doğdu. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra Haliç Gemi Yapımı Meslek Okulu’nu bitirdi. 1975 yılında ÇEKSAN A.Ş.’yi kurarak yönetim kurulu başkanlığı yaptı ve ÇEKSAN’ı 1980’li yıllarda Tuzla Tersaneler Bölgesi’ne taşıdı. 1983 yılından 2000 yılına kadar Gemi İnşa Sanayiciler Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2000 yılından itibaren de vefat ettiği tarihe kadar GİSBİR’in yönetim kurulu başkanlığını yürüttü. 2004 yılında Gemi İnşa Sanayicileri Birliği İktisadi İşletmesi ile Özel GİSBİR Sağlık Merkezi Hastanesi’ni (TEGAŞ A.Ş.) kurdu. 2000-2011 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığı yapan Murat Bayrak, bu süre içinde çalışan sayısını 5 kişiden, 500 kişiye çıkararak, birçok kişiye iş ve aş kapısı açtı. Evli ve 4 çocuk babası olan Murat Bayrak, sayısız projede gönüllü olarak çalıştı. 2011 yılının 14 Temmuz’unda aramızdan ayrılan Murat Bayrak’a Allahtan rahmet, ailesine, yakınlarına ve bütün denizcilik camiasına başsağlığı diliyoruz.

Haber: Ayşe Olcay-Fotoğraflar: Özgür Gündüz

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim