• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Murat Ersoy: Yüzbinler işsiz kalabilir

Murat Ersoy: Yüzbinler işsiz kalabilir
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy Gezi olayları sonrası 52 sektörde milyonlarca çalışanın durumdan etkileneceğini söyledi.
15 gündür devam eden Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaşananları sektör olarak çok yakından takip etiklerini söyleyen Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy; gelinen noktadan çok endişeli olduklarını dile getirerek şöyle devam etti:
 “Hâlihazırda İstanbul'da yakın dönemde gerçekleşecek kongre organizasyonlarına kısmi iptal veya erteleme gelmekte, tatil yöreleri için mevcut rezervasyonlara şimdilik iptal gelmez iken, ileri tarihler için alınan rezervasyonlarda gerileme söz konusu. Türkiye'ye rezervasyon yaptıracaklar durumun netleşmesini bekliyorr. Henüz bu rezervasyonlar başka ülkelere kaymamıştır ancak bir süre sonra bu talepleri rakip ülkelere kaptırmaya başlayacağız."
 
Murat Ersoy sezon başı olduğu için henüz büyük çaplı rezervasyon iptalleri oluşmadığını belirtirken hızlı önlem alınmaz ise rezervasyonların iptal edileceğini ya da başka ülkelere kayma tehlikesinin bulunduğunu belirtti.
 
52 SEKTÖRDE YÜZBİNLERCE İŞ KAYBOLABİLİR
 
Turizm sektörü dediğimizde akıllara sadece otel işletmelerinin gelmemesi gerektiğini vurgulayan Ersoy, “Tam 52 farklı sektör buradan besleniyor. Kaybeden sadece otelciler olmayacak, bu gerileme sonucu restaurant sahibinden taksiciye, tekstil işçisinden tarlada üretim yapan çiftçiye  kadar sektörden ekmek yiyen herkes pay alacak. 52 sektörde görev yapan milyonlarca çalışan etkilenecek, belki de yüz binlercesi işini kaybedecek " dedi.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim