• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Murat Kıran: Bilgi kirliliğinin önüne geçmeliyiz

Murat Kıran: Bilgi kirliliğinin önüne geçmeliyiz
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın STK’larla bir araya geldiği toplantıda GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran üyelerin sorunlarını ve beklentileri açıkladı.

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği(GİSBİR) Genel Merkezi’nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın STK’larla bir araya geldiği toplantıda GİSBİR  Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran üyelerin sorunlarını ve beklentileri açıkladı. 

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, 1971 yılında kurulan GİSBİR’in, Türkiye’nin en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu, ulusal ve uluslararası platformlarda Türk gemi inşa sanayini temsil ettiğini ifade ederek başladığı açılış konuşmasında, Türk tersaneleri için büyük önem arz eden ve sorun sahalarından olan revizyon imar planı, tekne imal ve çekek yerleri ve ecri misil ödemeleri konusunda yaşanan sorunların çözüme ulaştırılması için UDH Bakanlığı’ndan destek almayı umduklarını dile getirdi. GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, ayrıca Türk gemi inşa sanayindeki bilgi kirliliğinin önüne geçmek amacıyla UDHB ile imzalanan veri tabanı protokolü hakkında yürütülen çalışmaların olumlu seyretmesinin Türk gemi inşa sanayi için önem arz ettiğini ifade etti.

GİSBİR  Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür ederek başladığı  GİSBİR  ve tarihi hakkında bilgi verdi. Sektördeki sorunların hangi aşamada olduğunu açıklayan Kıran şunları söyledi:  “Üzerinde çok önem verdiğimiz tersaneler revizyon imar planımız var. Bunun hakkında sizlerin, müsteşarımızın, personel müdürümüzün yardımıyla belirli bir yol aldık. Ama biraz daha üzerinde durmamız gerekiyor.

Bununla beraber geçtiğimiz pazartesi günü tersaneler tekne çekek yeri imar yönetmeliğiyle alakalı bir taslak yayınlandı . Bununla ilgili görüşlerimizi yakın zamanda açıklayacağız. Ancak şunda isteğimiz, biz cephedeki insanlar  olarak buradaki sorunlarla ilgili bir takım düzeltmeler talep edeceğiz, inşallah bunlar değerlendirilir. Bununla ilgili bizim bir ‘50 metre sorunumuz var. Kıyı şeridi 50 metrenin altında kalanlar yat tekne ve çekek k imal yeri olarak tanımlanıyor, geçmiş yıllarda bunlar tersaneydi. Üyelerimiz  buradaki müktesep  haklarının kalmasını istiyor” dedi. 

Her şey çok güzel giderken geçtiğimiz aydan itibaren deniz alanı, rıhtım ve iskelelerde bir takım ödemelerle karşı karşıya kaldık” diyen “Kıran rakamlar ödenecek rakamlar olsa herkes sene bitmeden önce bunları kapatıp acilen yeni sözleşmelerini yapmak adına harekete geçer” diye konuştu.   Kıran revizyon imar planı, tekne imal ve çekek yerleri ve ecri misil ödemeleri konusunda yaşanan sorunların çözüme ulaştırılması için UDH Bakanlığı’ndan destek almayı umduklarını bununla ilgili bir yardım olursa sektöre  can suyu olacağına inandığını söyleri.

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile geçmiş dönemde imzaladıkları veri tabanı protokolüne de değinerek “Bir önceki idarede başlattığımız yeni inşa sanayi veri alanıyla ilgili bir protokol imzalamıştık. Ancak  biz şuanda bunu görebiliyoruz ama içine bilgi giremiyoruz. Bilgi girelim ki bizim en büyük sorunlarımızdan biri olan bilgi kirliliğinin önüne geçelim. Bununla ilgili baya yol kat ettik, bunun da devam etmesini istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin videosu için tıklayınız...

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim