• BIST 9764.17
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Muratlı Kapısı ile ticaret hacmimiz artacak

Muratlı Kapısı ile ticaret hacmimiz artacak
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Muratlı Gümrük Kapısı’nın açılması ve Sarp Sınır Kapısı’nın genişletilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Birlik olarak 2013 yılında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2013 yılının ekim ayında Rusya Federasyonu ile Basitleştirilmiş Gümrük Koridoru (BGH) Anlaşması’nın yürürlüğe girdiğini hatırlatan Gürdoğan, Sarp Sınır Kapısı’nda yaşanan yoğunluğun çözümüne yönelik Muratlı Gümrük Kapısı’nın açılması ve Sarp Sınır Kapısı’nın genişletilmesine yönelik çalışmaların da büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. DKIB Başkanı Gürdoğan, “Gürcistan ile Türkiye arasındaki ticaretin her geçen yıl arttığını göz önünde bulundurduğumuzda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha da gelişmesi için yeni sınır kapılarının açılması kaçınılmaz olacaktır. Kapının açılmasıyla yeni kapının açılmasının ardından daha çok ihraç ve ithal yüklerin geçişleri Muratlı’dan, otobüs ve yaya geçişlerinin de Sarp’tan yapılması o bölgenin trafiğini bir hayli rahatlatacaktır. Kapının açılması ile hedeflenen 2 ülke arasındaki ticaret hacmini daha yukarılara çıkarma çalışmalarımız ivme kazanmış durumdadır.” ifadelerini kullandı.

2013 yılında yoğun bir şekilde sürdürdükleri faaliyet ve projelerine 2014 yılında da devam edeceklerini belirten Gürdoğan, “Geçtiğimiz yıl tek endişemiz ihracatta yaşanan düşüştü. Bu yıl önceliğimiz bu anlamda sorunları masaya yatırıp bölge birliği olarak ihracatçılarımızın ve bölgemizin sorunlarını hükümet nezdinde çözebilmek. Bunun için de hiçbir siyasi ayrım gözetmeden bölgemizin ve ilimizin çıkarları için siyasi partilerin bize destek olmasını bekliyoruz.” dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim