• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

MÜSİAD gençlere tecrübelerini açıyor

MÜSİAD gençlere tecrübelerini açıyor
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genç Girişimcilik Merkezi'nin, ülkenin rekabet gücüne ve katma değer üretimine katkı sağlayacak özgün fikirlere gelişme ortamı sağlayacağını temenni ettiklerini söyledi.

 

MÜSİAD Genç Girişimcilik Merkezi'nin tanıtım toplantısında konuşan Olpak, derneğin amaç ve ilkeleri ile tamamen örtüşen yeni projelerini başarı ile olgunlaştırmak için büyük heyecan duyduklarını belirtti.
 
Mart ayının 2. haftası açılması planlanan ve gençlerin fikirlerine mentorler aracılığıyla destek verecek Girişimcilik Merkezi'nin genç girişimciler için önemli bir yol açacağını söyleyen Olpak, şöyle devam etti:
 
''Temennimiz, ülkemizin rekabet gücüne ve katma değer üretimine katkı sağlayacak özgün fikirlerin bu Merkezde kendilerine gelişme ortamı bulmasıdır. Süreç olarak oldukça uygun bir zamanlama içindeki olduğumuza inanıyorum. Zira, ülkemiz küresel ekonomik gidişattan pozitif yönde ayrışmış iken, yeni filizlerin doğmasına uygun bir ekosistemin dış çeperi hazırdır. Altyapı olarak ise devletimizin mevzuat ve teşvik düzenlemeleri hiç olmadığı kadar yaygınlık kazanmıştır. Köklerin bilgeliği, paylaşımın bereketi üzerine kurulmuş olan MÜSİAD'da girişimciliğe başlamak ise sahip olunacak özel bir ayrıcalıktır.''
MÜSİAD'ın mayasında cesaret ve girişimciliğin bulunduğunu belirten Olpak, İslam felsefesinde de ticaret ve cesaretin ayrı bir yeri olduğunu dile getirdi.
 
Kadın girişimcilerin Genç Girişimcilik Merkezi'ne ilgisinden memnun olduklarını kaydeden Olpak, ''Girişimcilik Merkezimize başvuruların yüzde 50'si kadın. Bu çok sevindirici bir gelişme'' dedi.
 
''MÜSİAD gençlere tecrübelerini açıyor''
 
İstanbul Kalkınma Ajansı'na projeye olan desteklerinden dolayı teşekkür eden Olpak, şunları kaydetti:
''Girişimcilik Merkezi projemizin 'cesaret sizden, destek bizden' mottosu, hakim olan yeni yaklaşımı gayet başarılı şekilde ifade ediyor diyebilirim. Bu merkezde yenilikçi iş fikirlerine sahip, ancak bir o kadar da cesaretli genç girişimcilere birçok fırsat sunulmuş oluyor. Bağlantıların yönetilmesi konusunda ise, MÜSİAD gençlere tecrübelerini açıyor. Bu Merkezi bir kamu kuruluşu, bir üniversite ya da bir yerel yönetim açmıyor, doğrudan iş dünyasının içinde olan insanlar açıyor. Dolayısıyla, girişimcilik tecrübelerinin paylaşıma açılması, bir girişimci için sahip olunacak en önemli sermaye olsa gerek.''
 
Genç girişimcilere tavsiyelerde bulunan Olpak, ''Yalnızca sonuca odaklanan, aceleye getirilen, net ve gerçekçi olmayan fikirlerin yeşermesi zordur. İşinizin her bir öğesi için kanıtlanmış bilgiye sahip olmalısınız. Üzerinde iyi çalışılmamış, potansiyeli kanıtlanamayan bir fikre sermaye bulmak da güç olacaktır'' diye konuştu.
 
Başvurular 15 Mart'a kadar
 
MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Abdulsamet Temel ise MÜSİAD Genç Girişimcilik Merkezi'nin tam donanımlı ofisi, eğitimleri ve mentorleriyle girişimcilere destek olacağını söyledi.
 
Başvuru için ''30 yaşın altında olma şartı'' bulunduğunu belirten Temel, başvuruların kurumun web sitesinden kabul edildiğini, ilk yıl için projelerine güvenen girişimcilerden 30 girişimcinin projesinin kabul edileceğini dile getirdi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim