• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

MÜSİAD'dan ses getirecek organizasyon

MÜSİAD'dan ses getirecek organizasyon
MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 13. MÜSİAD Fuarı ve 14. IBF Kongresiyle ilgili olarak, ''Bu iki faaliyet, İslam dünyasındaki en büyük ticari ve entelektüel organizasyonu temsil ediyor'' dedi.

MÜSİAD'dan ses getirecek organizasyon

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, 13. MÜSİAD Fuarı ve 14. IBF Kongresiyle ilgili olarak, ''Bu iki faaliyet, İslam dünyasındaki en büyük ticari ve entelektüel organizasyonu temsil ediyor'' dedi.

Vardan, İstanbul'da 6-10 Ekim 2010 tarihleri arasında yapılacak olan fuar ile kongrenin tanıtım toplantısında, IBF Kongresi'ni bu yıl Haliç Kongre Merkezi'ne aldıklarını, fuarın yine CNR'da gerçekleştirileceğini belirtti.

Şu ana kadar Mısır, Fas, Cezair, Irak ve Pakistan'ın her birinden gelecek heyetlerde, 200'er kişiden fazla işadamından ve toplamda da 3 bini aşkın işadamından teyit aldıklarını ifade eden Vardan, ''Hedeflediğimiz 3 bindi, şimdiden bu rakamı geçtik.

Bu organizasyonun en büyük özelliği İslam iş dünyasını buluşturan dünyadaki en büyük organizasyon olması.

Bir başka deyişle, bu iki faaliyet, İslam dünyasındaki en büyük ticari ve entellektüel organizasyonu temsil ediyor.

Burada sadece iş konuşulmuyor, İslam aleminin sorunları seçilerek tartışılıyor, çözüm getirilmeye çalışılıyor'' dedi.

Bu yılki organizasyonda ''İslam Konferansı Teşkilatı üyesi ülkelerin kalkınmasında teknolojinin önemi'' konusunu üç ayrı oturumda tartışacaklarını söyleyen Vardan, organizasyona Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını, ayrıca bazı ülkelerin yetkilileriyle ikili anlaşmalar imzalayıp, ticaret imkanlarını da artırmaya çalışacaklarını vurguladı.

''DÜNYANIN EKSENİ MÜSİAD FUARINDA''

Vardan, bir süredir ülkede eksen tartışmaların sürüp gittiğine işaret ederek, ''Bu soru bize sorulduğunda biz de, 'Türkiye'nin değil ama dünyanın ekseni bize doğru kayıyor.

Türkiye, doğunun en batısı ve batının da en doğusu olma hüviyetiyle ticaretin merkezi haline geliyor' demiştik.

Bugüne kadar organizasyonlarımıza gösterilen teveccühü görünce önceki söylemimizin doğruluğu bir kez daha ispatlanmış oldu.

Buradan hareketle şimdi diyoruz ki, dünyanın ekseni MÜSİAD fuarında'' diye konuştu.

ABD'den Çin'e, Endonezya'ya, Güney Afrika'dan Litvanya'ya, Rusya'ya kadar dünyanın 65 ülkesinden 3 binin üzerinde yabancı işadamının katılacağı, birçok ülkeden üst düzey protokol katılımının gerçekleşeceği IBF'de MÜSİAD üyelerinin de hazır bulunacağını dile getiren Vardan, 'Daha önce yer darlığı nedeniyle üyelerimizi kongreye alamıyorduk.

Sonuçta bu yıl Haliç Kongre Merkezi binlerce yerli-yabacı işadamı ile üst düzey protokolü ağırlayacak tarihi günlerinden bir yenisini daha yaşayacak'' dedi.

Ömer Cihad Vardan, bir yılı aşkın süredir çalışmalarını yürüttükleri fuar ve forumun yükseliş trendine giren ekonomiye bir ivme daha kazandıracağını ümit ettiklerini vurguladı.

Sorularını da yanıtlayan Vardan, fuar alanında yer olmadığı için genişleyemediklerini, ardından hemen bir fuar olduğunu söyleyen Vardan, ''fuarda yer alalım'' diye araya adam sokmaya çalışanlar olduğunu, ancak yer veremediklerini söyledi.

''Yükselen Değer Türkiye'' diye bir de kitap hazırladıklarını ifade eden Vardan, bunu da kamuoyu ile paylaşacaklarını bildirdi.

''BU ÜLKE HERKESİN ÜLKESİ''

Referandumla ilgili bir soruya karşılık da Vardan, referandumun sonucunda ''evet'' çıkmış olmasını, halkın sağduyusunun sandığa yansıması olarak gördüklerini belirtti.

Vardan, ''Halkımız 'istikrarın devam etmesini istiyoruz' dedi. Ülkemizin önünün açılacağını, dışarıdan da yatırımlar noktasında ülkemizin daha cazip ülke haline geleceğini düşünebiliyoruz.

En son yapılan referandumdan çıkan neticeyle bir şekilde ileriye doğru bir basamak daha çıkmış oluyoruz. Yeni anayasa yapma konusunda bir taban oluşturmuş bulunuyoruz'' dedi.

Başka bir soru üzerine de Vardan, şunları kaydetti:

''Artık birbirimizle çekişmekten vazgeçip, ülkemizin milli hedefleri doğrultusunda herkesin katkı vermeye çalışması lazım. 2011'de genel seçimleri gerçekleştireceğiz.

Biz bu seçime girecek partilerin ülkemizin bu milli hedeflerine ulaşmada hangi yolu izleyeceklerine, nereye nasıl gideceklerine bir şekilde katkı yapacak projeleri ortaya koymalarını bekleyebiliriz.

Projeler üzerinde tartışabiliriz. İnsanlar bir şekilde bu projelere göre oylarını verebilirler. Netice itibariyle bu ülke herkesin ülkesi, bir kısımın değil sadece, evet verenin de hayır verenin de ülkesi...''

Vardan, organizasyondan bir gün önce tüm dünyadaki Filistinli işadamlarının katılacağı bir kongre gerçekleşeceğini, fuara katılımda en büyük kitleyi Filistinli işadamlarının oluşturacağını, ikinci olarak en yüksek katılımı Cezayirli işadamlarının gerçekleştireceğini, Fas'tan gelen işadamları için uçak büyütüldüğünü söyledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Benzine indirim geldi28 Nisan 2020 Salı 01:40
  • Akaryakıta zam yolda24 Nisan 2020 Cuma 08:53
  • Benzin ve motorine büyük indirim22 Nisan 2020 Çarşamba 09:11
  • Petrol piyasası çöktü21 Nisan 2020 Salı 01:53
  • Benzin fiyatlarına indirim geliyor21 Nisan 2020 Salı 01:16
  • E-Ticaret yüzde 200 arttı20 Nisan 2020 Pazartesi 10:02
  • Araçtan inmeden BP Taşıtmatik ile akaryakıt temini17 Nisan 2020 Cuma 20:14
  • Mazota indirim geldi.. Gece yarısı ikisi de zamlanacak17 Nisan 2020 Cuma 14:16
  • Sabiha Gökçen’in terminal yatırımı bir yıl ertelendi09 Nisan 2020 Perşembe 06:30
  • Motorine 15 kuruş zam08 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim