• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Mustafa Destici: Artık sonuna yaklaştık

Mustafa Destici: Artık sonuna yaklaştık
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Sivas'ta gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Mustafa Destici: Artık sonuna yaklaştık

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Sivas'ta gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Destici, helikopter kazası ile ilgili araştırmada da sona yaklaşıldığını açıkladı...

Kentte çeşitli temaslarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"HELİKOPTER KAZASI İLE İLGİLİ SONA YAKLAŞMIŞ VAZİYETTELER"

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin son durumla ilgili bilgi veren Destici, kamuoyunda oluşan kanaatin suikast olduğunu dile getirdi. Kaza ile ilgili yapılan araştırmada sona yaklaşıldığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:
 
"Biz bütün süreçlerin aydınlatılmasını istiyoruz. Türkiye'deki hiçbir süreç karanlıkta kalsın istemiyoruz. Rahmetli liderimizin ve arkadaşlarımızın sürecini bu kadar ısrarlı takip etmemizin sebebi, sürecin aydınlatılmasıdır. Biz kan davası veya intikam peşinde değiliz. Biz sürecin aydınlatılmasını istiyoruz. Ve öyle bir süreç yaşatıldı ki bu millete, sokağa çıktığınızda yüzde 90'ı, 'Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldü' diyor. Bu süreci aydınlatmadıkları için bu algı toplumda oluştu. Biz şehadet süreci olarak
adlandırdık, neden? Çünkü bunun kaza olduğunu söyleyenler, kaza olduğunu ispat edemediler. Kaza kırım ekibinin ortaya koyduğu rapor şu an üçü de tutuklu düşme sebeplerinin hepsi çürütüldüğü gibi, hiç kimseyi inandıramadı. Öbür taraftan suikast ya da sabotaj diyenler de şüphe ve cevapsız soruların dışında komplo teorilerinin ötesinde bir bilgi ve belge koyamadılar. Hem özel yetkili savcılarımız, hem başsavcı vekili, hem dosyaya bakan ilgili savcı çok genişleterek, derinleştirerek dosyayı araştırıyorlar ve şu anda geldikleri noktada bu işle ilgili organize bir sabotaj yapılmış mı suikast yapılmış mı, organize bir iş var mı burada, yoksa bu bir hata, ihmal sonucu mu, bununla ilgili sona doğru yaklaşmış vaziyetteler. Bugün geldiğimiz noktada sona doğru gidiliyor ve bu bağlantı netleştirilmeye çalışılıyor. Olayın ne olduğuyla ilgili bir iki hassas konu var. Bu konularla ilgili şu anda bir çalışma yürütülüyor. Bu hassas konuların araştırılması bittiği zaman daha net bir şekilde bu hadiseyle ilgili birtakım şeyler söyleme imkanımız olur diye düşünüyorum. Ama hiçbir soruyu cevapsız bırakmadan, hiçbir şüpheyi ortadan kaldırmadan biz bu dosyayı kapattırmayız. Bize her sorunun cevabını verecekler ve her şüpheyi giderecekler."
 
Basın mensuplarının, Muhsin Yazıcıoğlu ölmeseydi o dönem Meclis'e verilen kanun teklifi nedeniyle BBP'nin kapatılacağı yönündeki iddiayı sorması üzerine Destici, "O dönemde ben partinin teşkilat başkanıydım. Böyle bir hadiseden benim bilgim olmadı, sayın genel başkanımız da bu konuyu benimle paylaşmadı. Ama o dönemde meclis danışmanı olan Bayram Yılmaz da, yine o dönemde kendi danışmanlığını yürüten Ahmet Türk Bey de bu konuyu paylaştığını bana söyledi. Kur'an kurslarında yaş sınırının kaldırılması ile ilgili olan, 18 Şubat'ta Muhsin başkanın en son verdiği kanun teklifiydi Meclis'te. Bu kanun teklifinden sonra böyle bir kapatma sürecinin başladığını, sayın genel başkanın bundan bilgisi olduğunu, bunu da arkadaşlarımızla görüştüğünü bana ifade ettiler. Kur'an kursları ile ilgili yaş sınırı zaten yanlış bir uygulamaydı, adaletsiz bir uygulamaydı. Bu milletin milli değerlerine yapılmış bir saldırıydı. Biz de olsaydık aynı teklifi biz de verirdik bugün" şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim