• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

Mustafa İpteş'ten DenizHaber'e Teşekkür

Mustafa İpteş'ten DenizHaber'e Teşekkür
Uluslararası Hidrografi Örgütü (IHO) Direktörlüğüne seçilen Mustafa İpteş DTO Meclis Toplantısında seçim süresince kendisine destek veren ve uluslararası kuruluşlarda lobi çalışması yapan Deniz Haber Ajansı’na teşekkür etti.

IHO Direktörü Mustafa İpteş DenizHaber’e Teşekkür Etti

Uluslararası Hidrografi Örgütü (IHO) Direktörlüğüne seçilen Mustafa İpteş Deniz Ticaret Odası Olağan Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, IHO seçimlerinde kendisine destek veren, uluslararası kuruluşlarda lobi çalışması yapan ve onlarca ülke temsilcisinin Türkiye'nin adayına destek vermesi için girişimde bulunan Deniz Haber Ajansı’na teşekkür etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 30 yıl görev yaptıktan sonra 2011 yılında emekliye ayrılan ve son 2 yıldır Akdeniz – Karadeniz Hidrografi Örgütü Başkanlığı yapan emekli Amiral Mustafa İpteş, Türkiye Cumhuriyeti resmi adayı olarak girdiği Uluslararası Hidrografi Örgütü Direktörlük seçimlerinde 8 aday arasında en çok oyu alarak IHO Direktörü seçilmişti.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısında bir konuşma yapan Mustafa İpteş, Son 11 yıldır denizcilik sektörü ile iç içe çalışmalarda bulunduğunu belirterek, Denizcilik stratejileri, deniz güvenliği, seyir emniyeti, deniz araştırmaları ve deniz haritacılığı gibi faaliyetlerde Deniz Kuvvetleri’nin Uluslararası Denizcilik Örgütü toplantılarında temsilcilik yapma fırsatını bulduğunu söyledi.

“Uluslararası görevlerde denizciliğimizin gelmiş olduğu aşama dikkate alındığında etkin ve üst düzey bir görev alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu yeni görevimin de bu bağlamda önemli bir kilometre taşı olduğunu takdirlerinize sunuyorum.” diyerek yeni geçtiği görevine değindi ve bu süreçte izlediği yolları şu sözleriyle aktardı; “Geçen yıl temmuz ayında resmi olarak aday olduktan sonra emekliliğe müteakiben 30’dan fazla ülkeyi dolaşarak seçim için destek talebinde bulundum. IMO Genel Kurulu’nda UNESCO’da, Birleşmiş Milletlerde, Dışişleri Bakanlığımızın koordinesinde resmi temaslarımı tamamladım ve çok iyi bir hazırlık ve her seviyedeki destek, tanıtım ve kulis çalışmalarından sonra 27 Nisan 2012 tarihinde yapılan seçimle Uluslararası Hidrografi Örgütü Direktörlüğü’ne seçildim”

Uluslararası Hidrografi Örgütü hakkında da DTO Meclis üyelerine bilgi veren IHO Direktörü Mustafa İpteş konuşmasında şunları söyledi; “Deniz haritacılığının üretimini, standartlarını, kriterlerini belirleyen ve bu konuda 81 üye ülkeye sahip, IMO’nun kardeş kuruluşu ve statüsünde olduğunu ve özellikle son yıllarda, deniz güvenliği bağlamında, elektronik seyir konusunda IMO ile ortak çalışmalar içerisinde bulunduğunu aktaran İpteş, bu bağlamda yeni görevinde gerçekleştirmeyi arzu ettiği şeyleri şu sözleriyle dile getirdi; “Biz de ülkemizi, milletimizi, devletimizi ve denizciliğimizi bu yeni organizasyonda en iyi şekilde temsil etmeye gayret edeceğiz ve Dünya deniz emniyetine katkı sağlayacağız. Bunun yanı sırada Monako’da 6 yıl görev yapacağım ve kısmetse ikinci dönemde de seçilirsem 12 yıl süresince denizcilik camiamızla dirsek teması içerisinde olmaya devam edeceğim. Bakanlığımız ve denizcilik dünyamız ile her bakımdan bilgi akışı sağlamaya, gelişmeleri iletmeye, yazılar, makaleler yazmaya gayret edeceğiz. Ben orada sizlerin temsilcisi olarak her zaman gerek resmi kurumsal kimliğimle gerek denizci olarak sizlere her türlü desteği sağlamaktan mutlu olacağım. Görevim çerçevesinde her ay 10 gün, 15 gün Dünya’nın çeşitli yerlerinde toplantı, konferans, inceleme ve ziyaretlerde bulunacağım. Buralarda elde ettiğim bilgi ve gelişmeleri sizlere aktarmaktan, odamız yönetimi ile koordine içerisinde bulunmaktan mutlu olacağım.”

Mustafa İpteş IHO seçimlerinde kendisine destek olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığına, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı ile Deniz Ticaret Odası’na teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda Uluslararası kuruluşlarda lobi çalışmaları yapan sektörel basının önde gelen kuruluşu Deniz Haber Ajansı ve Altın Çıpa Ekibine IHO seçimlerinde yaptığı destekten dolayı ayrıca teşekkür eden IHO Direktörü Mustafa İpteş,  “Monako’da bir temsilciniz olarak sizleri her zaman ağırlamaktan mutlu olacağım. Sizleri saygı ile selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

recep_canpolat_mustafa_iptes_imo_koji.jpg

recep_canpolat_mustafa_iptes_imo_koji_2.jpg

Haber: İrem KARADAĞ - İstanbul Haber Ajansı

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim