• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Müşteri Memnuniyeti sertifikasını aldı

Müşteri Memnuniyeti sertifikasını aldı
Uygulamaları ve hizmet kalitesi ile sektörünün gelişimine büyük katkı sunan Havaş, “ISO 10002: 2004” Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetim Sistemi sertifikasını aldı.

 

Türkiye’nin önde gelen ve en köklü yer hizmetleri şirketi Havaş, ISO 10002: 2004 Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi” sertifikasını almaya hak kazandı. Havaş, British Standards Institute (BSI) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda müşteri memnuniyeti ve şikâyetlerin ele alınması standartlarını belirleyen “ISO 10002: 2004” belgesini aldı. 
 
Sürekli iyileştirme, objektiflik prensiplerini benimsiyor
 
Havaş, “ISO 10002:2004” Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetim Sistemi sertifikasını paydaşları tarafından gönderilen geri beslemeleri toplaması, değerlendirmesi ve süreç iyileştirmesi faaliyetleri sonucunda almaya hak kazandı. Havaş, Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetim Sistemi kapsamında şeffaflık, erişilebilirlik, cevap verebilirlik, objektiflik, gizlilik, müşteri odaklılık, hesap verebilirlik ve sürekli iyileştirme prensiplerini benimsiyor ve iş modeli olarak kullanıyor. 
 
Ayrıca ISO 10002: 2004 Müşteri Memnuniyeti ve Şikâyet Yönetim Sistemi sertifikası ile kuruluşların müşterilerinin şikâyetlerini nasıl ele aldıkları, bu süreci nasıl yönettikleri açısından büyük önem taşıyor.
 
Türkiye’de 24, Ercan Havalimanı ve Avrupa’da 9 havalimanı
 
Sahip olduğu teknolojik altyapı, modern ekipman ve tesis varlığı, verimliliğe odaklanan Havaş, kaliteli insan kaynağı ve hizmet anlayışı ile yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü operasyonlar ile büyümesini sürdürüyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya başta olmak üzere 24, Kıbrıs Ercan Havalimanı ve Avrupa’da ise Havaş Europe markası altında 9 havalimanında yer hizmetleri veren Havaş, toplam 34 havalimanında faaliyet gösteriyor. Havaş’ın ana faaliyet alanlarını,  Yer Hizmetleri, Ulaşım Hizmetleri ve Antrepo Hizmetleri oluşturuyor. 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim