• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Müsteşarlık, Mahkemeyi yanıltmış

Müsteşarlık, Mahkemeyi yanıltmış
Kamuoyunda büyük tartışmalara neden olan Türk Loydu Genel Kurulu'nun arkasında ilginç belgeler çıkmaya başladı. Denizcilik Müsteşarlığı'nın gönderdiği bir yazının yönetmeliklere aykırı olduğu ortaya çıktı.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI MAHKEMEYİ YANILTMIŞ

Türk Denizcilik sektöründe büyük gürültü koparan, Türk loydu 52. Olağan Genel Kurulu, tamamlanmasına rağmen, tartışmalar bir türlü bitmiyor.

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü'nün Gemi Mühendisleri Odası'na gönderdiği bir yazının, yönetmeliklere aykırı olduğu ortaya çıktı.

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Kırdağlı imzasıyla Gemi Mühendisleri Odası'na gönderdiği yazının Resmi Gazete'de 01.10.2003 tarih ve 25246 sayılı TÜRK BAYRAKLI GEMİLERDE BAYRAK DEVLETİ ADINA HAREKET EDECEK KURULUŞLARIN SEÇİMİ VE YETKİLENDİRİLMESİNE DAİR YÖNETMELİK'in 4. Maddesi'nde belirtilen "Tanınmış Kuruluş ve Yetkilendirilmiş Kuruluş" başlıklarının yanlış yorumlandığı belirlendi.

Aynı Yönetmeliğin ilgili fıkrasında belirtilen Tanınmış Kuruluş Başlığının: IMO kurallarına göre taraf devletlerce yetkilendirilen ve IMO tarafından da yetki kapsamıyla birlikte ilan edilen veya bölgesel birlikler tarafından oluşturulan komisyonlarca, uluslararası kriterlere göre yetkilendirilen ve/veya kabul edilen ve kabul edildiği ilan edilen kuruluşu,

Yetkilendirilmiş Kuruluş Başlığının ise: Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde; İdare adına, İdarenin belirleyeceği konularda, ulusal ve uluslararası kurallar ile yükümlülükler çerçevesinde, sörvey yapma ve sertifika düzenleme konusunda yetkilendirilen kuruluşu,

gösterdiği, ancak Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Kırdağlı imzasıyla GMO'ya gönderilen yazıda "Tanınmış ve Yetkilendirilmiş" ibarelerinin yanlış kullanıldığı ortaya çıktı.

Konu ile ilgili DenizHaber Ajansı'na açıklamalarda bulunan uzmanlar; “Klas Sertifikası: Tanınmış Kuruluş tarafından düzenlenen...” olduğuna göre “tanınmış kuruluş” bir “klas kuruluşu”dur; ama bir “klas kuruluşu”nun ayrıca “tanınmış kuruluş” olabilmesi için “IMO kurallarına göre taraf devletlerce yetkilendirimiş ve IMO tarafından da yetki kapsamıyla birlikte ilan edilmiş” olması gerektiği belirtildi.

GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI YANLIŞ YAZIYLA MAHKEMEYİ YANILTTI

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Kırdağlı imzasıyla Gemi Mühendisleri Odası'na gönderilen yazı ile 1. Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurması sonucu, Mahkemenin "Yürütmeyi Durdurma Kararını'nın" yürütmesini durdurdu.


Bu kararla büyük tartışmalara neden olan Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürlüğü, sessiz kalırken, tartışmanın Mahkemenin gölgesinde devam etmesi sektörde huzursuzluğa neden oldu.

GEMİ İNŞA VE TERSANELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN MAHKEMEYİ YANILTAN O BELGESİ


Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim