• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Müsteşarlık, yeni yönetmeliği savundu

Müsteşarlık, yeni yönetmeliği savundu
Denizcilik Müsteşarlığı, Kara&Deniz Gazetesi’nin gündeme taşıdığı, "Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmelik" ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

MÜSTEŞARLIK, YENİ YÖNETMELİĞİ SAVUNDU

Denizcilik Müsteşarlığı’nın hazırladığı, Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmelikte, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile 1994 yılında UKOME tarafından hat izni verilerek ruhsatlandırılan yolcu motorları, Müsteşarlığın yayımladığı yönetmelikle yeniden “Hat İznine” tabi tutulacak.

Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı, Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmeliği “Yurtiçinde yolcu taşımacılığı yapan deniz araçlarının güvenli seyir ve daha kaliteli hizmet sağlayacak” şeklinde savundu.

Müsteşarlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yönetmelik gereğince yolcu taşımacılığı yapan gemi işletmecilerinin kurmak zorunda oldukları yeni yazılım ile turnikelerden geçen yolcu sayıları takip edilerek gemilerin taşıma kapasitesinin üzerinde yolcu taşımaları engellenecek" dendi. 

Aynı açıklamada, Denizcilik Müsteşarlığının Ankara’daki komuta merkezinden de takip edilecek yolcu sayılarına ilişkin anlık bilgiler, olası deniz kazalarında yürütülecek arama-kurtarma faaliyetlerine katkı sağlayacağı ifade edildi.

Deniz taşımacılığında kalite standardını artırmayı amaçlayan ISM uygulamasının, uluslararası taşımacılık yapan gemilerden sonra, yurtiçinde yolcu taşıyan gemiler ve motorlar için de zorunlu hale geleceği belirtilen açıklamada, Yönetmelik ile zorunlu hale getirilen “bildirim yükümlülüğü” ile İşletmeciler, seferlerle ilgili iptal ve erteleme gibi sefer planında yaşanan değişimleri vatandaşa tüm iletişim araçlarını kullanarak bildirmek zorunda olacağı kaydedildi.

Müsteşarlıkça Yönetmelik kapsamında düzenlenen hat izin belgelerinin, Belediyelerce verilen hat tahsisi ile karıştırılmaması gerektiğini belirtilen yazılı açıklamada “Kuruluş Kanunu ile Müsteşarlığa verilen “Düzenli gemi seferlerine ilişkin esas ve usulleri belirlemek, uygulanmasını takip etmek ve denetlemek” yetkisine istinaden Deniz Yolu ile Yapılacak Düzenli Seferlere Dair Yönetmeliğin hazırlandığı belirtildi.

Denizcilik Müsteşarlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada, iki senede bir, yolcu motorlarından 2 bin 500 TL, kabotaj hattında sefer yapan yolcu gemilerinden ise 5 bin TL hat parası alınacağı ile ilgili bir ifadenin bulunmaması dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim