• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

MV Albedo'nun mürettebatı için anlaşma

MV Albedo'nun mürettebatı için anlaşma
Korsanlar tarafından 26 Kasım 2010 tarihinde kaçırılan MV Albedo gemisinin ve mürettebatının salıverilmesi için sürdürülen pazarlıklar nihayet sonuçlandı.

Aylarca süren görüşmelerin sonunda Malezya bayraklı gemi MV Albedo ve mürettebatının salıverilmesi için anlaşmaya varıldı. Gemin ve mürettebatının “giderler”ini karşılamak için 2,85 milyon dolarlık ödeme yapıldıktan sonra rehineler serbest bırakılacak.

Dubai’de bulunan Pakistan emniyet müdürü Ahmed Chinoy, “Bakım ve diğer harcamalar geri ödenmesi” adı altında sunulan meblanın ne kadar olacağını düzenledi. Konuyla ilgili açıklama yapan Chinoy harcamaların geri ödenerek mürettebatın salıverilmesi kararının Somali kabile liderleriyle yapılan görüşmelerin ardından alındığını açıkladı. Masrafları karşılamak ile fidyenin aynı şey olmadığını belirten Chinoy, korsanların fidye isteğinin aylardır geri çevrildiğini bildirdi. Geri ödenecek olan harcamaların içinde, yemek, ilaç, rehinelerin istenilen noktaya taşınması gibi masraflar içerdiğini belirten Chinoy, fidyenin çok daha fazla bir miktar para olacağını bildirdi.
Pakistan 1,6 ile 1,7 milyon dolar civarında bir para verecek, kalan ücret ise Malezya tarafından ödenecek. Şu ana kadar ücretin ödenmesiyle ilgili başka hiçbir ülke ilgi göstermedi.

Diğer ülkelerin görevlileriyle de irtibatta olduğunu iddia eden Chinoy gerekli miktarı toplamak için Dubai’de işadamları ile toplanacağını bildirdi. Bu esnada Pakistan’da rehinelerin ailelerinin yapacağı yardım toplama kampanyası önümüzdeki hafta başlayacak. Avrupa Birliği yakın zamanda askeri güç kullanarak gemilerin güvenliğinin sağlanması ve rehinelerin kurtarılmasını onayladı. Ancak Chinoy mürettebatın hayatını tehlikeye atacağı gerekçesiyle herhangi bir askeri harekat olmayacağını açıkladı.

MV Albedo 26 Kasım 2010 tarihinde, Kenya’nın Mombasa kentine giderken Hint Denizi’nde Maldivlerin yaklaşık olarak 440 km batısında korsanlar tarafından kaçırılmıştı. Gemi kaçırıldığı zaman güvertesinde 7 Pakistanlı, 6 Sri Lankalı, 7 Bangladeşli, bir Hintli ve bir iranlı mürettebat bulunuyordu. Gemi şu an da Somali sahilinin 50 kilometre açığında tutuluyor.

albedo.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim