• BIST 9090.36
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

M/V Lone ilk seferinde yük rekoru kırdı

M/V Lone ilk seferinde yük rekoru kırdı
Dünyanın en büyük yüzen vinç şirketi SAL’in en yeni gemisi M/V Lone, ilk seferinde SAL’ın tarihindeki en ağır yükü kaldırdı.

M/V Lone ilk seferinde yük rekoru kırdı

Dünyanın en büyük yüzen vinç şirketi SAL’in en yeni gemisi M/V Lone, ilk seferinde SAL’ın tarihindeki en ağır yükü kaldırdı. 2 x 1,000 emniyetli çalışma yüküne sahip olan gemi, vinçlerinin yardımı ile 8 adet özel yapım reaktörü taşıyor.

Venezuela’da yapılan RPLC derin dönüşümü projesinin ikinci ayağının bir parçası olması için Lone’un taşıdığı büyük reaktörler Japonya’da özel olarak üretildi. Venezuela’da bulunan ham ve ekstra ham petrolü yüksek kaliteli petrol ürünlerine çeviren PDVSA Puerto La Cruz rafinerisi için görevlendirilen MV Lone, projeye Hollandalı kaldıraç uzmanı Mammoet Logistics BV tarafından dâhil edildi.

Venezuela’ya doğru yapmakta olduğu yolcukta M/V Lone hidrokarbon reaktörlerini almak için ilk olarak Japon limanı Higashi Harima’ya gitti oradan Muroran’a devam eden gemi geride kalan 6 hidrodesülfirizasyon yapan reaktörü güvertesine aldı. Muroran’dan yüklerini alan gemi Panama kanalından geçerek Trinidad’da bulunan Chaguaramas Limanına yanaştı ve reaktörler Venezuela’da bulunan Puerto La Cruz’a yapılacak son seyahatleri için burada geçici olarak depoya konuldu. Dikkatlice yapılan hazırlamadan sonra en ağırı 1,719 ton olan reaktörlerin hepsi 2.5 saatte karaya indirildi ve bu süre ile rekor kırılmış olundu.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim