• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Nabucco’ya Azerbaycan engeli geldi

Nabucco’ya Azerbaycan engeli geldi
Abdullayev, Kayseri'de imzalanan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi için hazırlanan Proje Destek Anlaşmalarının (PSA) Azerbaycan'a etkisi olmayacağını belirterek, Azerbaycan tarafının bir boru hattına destek vermek niyetinde olmadığını söyledi.

Nabucco’ya Azerbaycan engeli

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkanı Rövneg Abdullayev, Kayseri'de imzalanan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi için hazırlanan Proje Destek Anlaşmalarının (PSA) Azerbaycan'a etkisi olmayacağını belirterek, Azerbaycan tarafının bir boru hattına destek vermek niyetinde olmadığını söyledi.

Azerbaycan basınının APA haber ajansına dayandırarak verdiği habere göre, SOCAR Başkanı Abdullayev, Türkiye ve Azerbaycan arasında 29 Nisan tarihinde planlanan transit gaz anlaşmasının imzalanamadığını, anlaşmanın imzalanmama gerekçesinin “anlaşma metninin” Türk hukukuna göre mi yoksa İngiliz hukukuna göre mi olacağı konusunda anlaşılamadığını belirterek, Türkiye'de 12 Haziran'da yapılacak seçimlerden sonra transit gaz anlaşmasının imzalanacağını, seçim sonuçlarının anlaşma imzalanma sürecini etkilemeyeceğini ifade etti.

Kayseri'de imzalanan Nabucco Doğalgaz Boru Hattı Projesi için hazırlanan Proje Destek Anlaşmaları (PSA) hakkında da görüşlerini ifade eden Abdullayev, Kayseri'de imzalanan PSA anlamasının Azerbaycan'a etkisi olmayacağını belirterek, “Bu olay proje katılımcılarının bir yerde bir araya gelip, karar almalarıdır. Bu durumun bize bir etkisi yoktur. Çünkü Azerbaycan tarafı bir boru hattına destek vermek niyetinde değildir. Bir boru hattına destek vermek demek, ona bağlanmak demektir. Bundan dolayı biz Nabucco'ya tariflerini bize bildirmesini söyledik. Tarifeleri bizi memnun ederse, biz bu projeye belirli miktarda gaz ve teminat verebiliriz. Başka projeler de var, biz onların hepsini incelemeliyiz” diye konuştu.

Avrupalı uzmanların Nabucco boru hattının Bakü'ye kadar uzatılması konusunda yaptıkları teklif hakkında görüşlerini belirten Abdullayev, bu tekliflerin incelenmesi gerektiğini de ifade ederek, “Zaten Şahdeniz projesi kapsamında Azerbaycan üzerinden yeni hattın geçirilmesi öngörülüyordu. Bu yüzden incelemek gerekir” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim