• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Nakliyecilerin kontak kapatma eylemi bitti

Nakliyecilerin kontak kapatma eylemi bitti
İstanbul’da, FSM Köprüsü’nden 06.00-10.00 ile 16.00-22.00 saatleri arasında kamyoncuların geçişini yasaklayan kararın değiştirilmesini isteyen nakliyeciler 4 günlük kontak kapatma eylemini sona erdirdi.

Gazipaşa Şoförler ve Nakliyeciler Odası ile Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi kamyoncular yeniden iş başı yaptı. Kamyoncuların eyleminin bitmesiyle birlikte Gazipaşa Hali’nde hareketlilik başladı.

"ZAMMIN BİZİMLE ALAKASI YOK"

Hal Komisyoncusu Veli Tuncer kamyoncuların eylemine destek verdiklerini belirterek şöyle konuştu: "Yapılan eylem sonrası İstanbul’da fiyatların arttığı yönünde haberler çıktı. Televizyonda bunları izliyoruz ancak bu haberler gerçeği yansıtmıyor. Bizim halimizde fiyatlarda bir değişme olmadı.Aksine bugün mesela patlıcanın fiyatı düştü. Bu durumdan faydalanmak isteyen bir kesim, eylemi bahane ederek ürünlere zam yaptı. Bu zammın bizimle alakası yok."

"FİYAT ARTIRAN KARABORSACILAR"

Komisyoncu Usar Parlar da fiyatlarda artışın söz konusu olmadığını, aksine düşüş yaşandığını doğruladı. Parlar, fiyatları artıranların karaborsacılar olduğunu söyledi.

"TEKRAR EYLEM YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"

20 yıldır nakliye işi yapan Musa Özcan, yasağın kendilerini çok zor durumda bıraktığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem geliş hem gidişte köprüde bekliyoruz. Yasak kalkınca halde aşırı bir yoğunluk oluyor. Malımızı hale götürmek için küçük kamyonetler tutuyoruz. Bunların her bir seferi 50 lira. 5 sefer yapsa 250 lira tutuyor. Haliyle bize bir şey kalmıyor. Yasak kalkmadığı takdirde tekrar eylem yapmayı düşünüyoruz.”

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim