• BIST 9524.59
  • Altın 2492.167
  • Dolar 32.5463
  • Euro 34.7257
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Nakliyede yol vergileri kalkıyor

Nakliyede yol vergileri kalkıyor
İhracatçı ve taşımacı şirketlerin en büyük maliyet kalemlerinin başında gelen akaryakıtta yüzde 9; otoban, feribot gibi kullanımlarda yüzde 30'a varan indirim sağlayan DKV Kart, "acil durum servisi"ni hizmete sundu.

İhracatçı ve taşımacı şirketlerin en büyük maliyet kalemlerinin başında gelen akaryakıtta yüzde 9; otoban, feribot gibi kullanımlarda yüzde 30'a varan indirim sağlayan DKV Kart, "acil durum servisi"ni hizmete sundu.

Bu servis, dünyada ilk kez acil durumda şoföre nakit para götürmenin yanı sıra, Avrupa'daki 34 bin noktada geçerli teknik servis desteği de sağlıyor. DKV Kart'ın Türkiye'deki kullanıcıları, 2011'de 100 milyon litreyi aşkın akaryakıtı yüzde 9 indirimle tüketti.

Avrupa'nın en yaygın akaryakıt kartlarından DKV, uluslararası taşımacılık ve ihracat yapan şirketlere akaryakıttan otoban geçişlerine en önemli maliyetlerini yüzde 30 düşürme imkanı sağlıyor. DKV tarafından sunulan NIP (Net Invoicing Program) sayesinde uluslararası taşımacılık şirketleri ikili anlaşmalara uygun olan ülkelerde yapılan akaryakıt ve otoban ödemelerini KDV hariç yapma şansına sahip. NIP hizmeti, vergi iade süreçleri son derece karmaşık ve iade süreleri iki yılı bulan Romanya gibi ülkelerden yapılan alımlarda kolaylık sağlıyor. Bu uluslararası taşımacılık firmalarını birçok bürokratik sorundan kurtardığı gibi nakit döngüsüne de önemli bir katkıda bulunuyor ve vergi iadesi ödemesini garanti altına alıyor.

DKV Kart’ın sunduğu "7/24 acil durum servisi" hizmeti ayrıca Avrupa'daki 34 bin noktadan yol yardım hizmeti sağlıyor. Böylelikle arızalı taşıtlara anında müdahale olanağı tanıyan DKV Kart, araç tamirinden yeni araç teminine kadar her türlü teknik destekle yüklerin zamanında teslim edilmesini mümkün kılıyor. Ayrıca tüm markaların yaklaşık tüm yetkili servislerinde, yine araç sahibi firmanın yazılı onayı ile bakım ve onarım ödemeleri için kullanılabiliyor.

Bir ilk: "Nakit para transferi"

Dünya çapında ilk ve tek DKV tarafından sunulan "nakit para transferi" ile şoförlerin beklenmedik bir rota kullanmak zorunda kalmaları veya trafik ve vergi cezalarından dolayı araçlarının parka çekilmesinden kaynaklanan acil nakit ihtiyaçları karşılanıyor. Nakit para, firmanın yazılı olarak ilettiği talimatıyla bir kurye vasıtasıyla doğrudan şoföre ödenebileceği gibi, ceza durumlarında ilgili kuruma da ödeme yapılıp parktaki araç kurtarılabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim