• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Nasco Group'tan Gaziantep'e antrepo

Nasco Group'tan Gaziantep'e antrepo
Nasco Group tarafından, Gaziantep Havalimanı'na yaptırılacak olan Gümrük Müdürlüğü Geçici Depolama Ambarları'nın temeli törenle atıldı.

Nasco'dan G. Antep'e antrepo

Nasco Group tarafından, Gaziantep Havalimanı'na yaptırılacak olan Gümrük Müdürlüğü Geçici Depolama Ambarları'nın temeli törenle atıldı.

Açılışta konuşan Nasco Group Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Şenol Çelik, gerçekleştirdikleri yatırımın önemine değindi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin toplam ithalat tutarının yüzde 81, ihracat tutarının da yüzde 70'lik kısmının Gaziantep'te gerçekleştirildiğini belirten Çelik, "Gaziantep, bölgenin dış ticaret hacminin yüzde 75'lik dilimine sahip. Bu istatistikî verilerden de anlaşılacağı üzere bölgenin etkin gücü olan Gaziantep, yıllardır beklenen bu yatırım ile birlikte daha da başarılı olacak. Aynı zamanda Ortadoğu pazarında daha büyük hacimli ve başarılı işler yapabilme avantajını sağlayacaktır. Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, tüccarları, sanayicileri, ithalat ve ihracatçılarının da bu yatırıma sahip çıkacaklarına olan inancımla, yatırımın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat stratejilerinde Gaziantep'in önemli paya sahip olduklarını belirtti.

Gaziantep'in en çok ihracat yapan 6'ıncı şehir olduğunun da altını çizen Büyükekşi, "Gaziantep, 'Türkiye'nin ihracatında şu anda yüzde 3,5-3,9 arasında pay alıyor. En az yüzde 5 pay alırsa, buradan en az 25 milyar doların üzerinde bir ihracat yapmasını bekliyoruz. Onun için İzmirli bir firmanın gelip Gaziantep'te böyle bir yatırım yapması son derece önemli. Türkiye'nin ihracatına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı da ilin önemli bir sanayi kenti olduğuna vurgu yaparak, bölgenin gelişimine de ciddi oranda katkı yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından, Gümrük Müdürlüğü Geçici Depolama Ambarları'nın temeli atıldı. 2 bin 400 metrekarelik alana sahip olan ve 90 günde tamamlanması beklenen alanın, yaklaşık 3 milyon liraya mal olması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim