• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

NATO Deniz Komutanlığı Türkiye'ye geçti

NATO Deniz Komutanlığı Türkiye'ye geçti
NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) Komutanlığını, Türkiye Hollanda'dan devraldı.

NATO Deniz Komutanlığı Türkiye'ye geçti

NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) Komutanlığını, Türkiye Hollanda'dan devraldı.

Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törene, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner, NATO Deniz Unsur Komutan Yardımcısı Koramiral Carlos Tortosa ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Şafak Yürekli ve üst düzey askeri yöneticiler katıldı.

TCG Oruçreis (F-245) firkateyninde basın toplantısı düzenleyen Gemi Komutanı Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, "SNMG-2 Komutanlığı, görev grubundaki ülkeler arasında rotasyonlu bir şekilde değişiyor. Bu sene de görev sırası biz de. Bu görev, ülkemizin NATO'ya katkısı açısından önem sağlıyor, hem de ülkemizin politikalarını NATO içerisinde yansıtmak açısından önemli. Kişisel olarak da bir deniz subayı için onurlu bir görev. Zaman zaman gemi sayısı yirmiye kadar çıkan bir gruba komutanlık yapacak olmak gurur verici. İsminin başında Türk sıfatı olan bir komutanla grupta bulunmak ülkemizin NATO içerisindeki temsili açısından da çok önemli" dedi.

Hollanda Deniz Kuvvetlerinden Tuğamiral Michiel B. Hijmans, NATO Daimi Deniz Görev Grubu Komutanlığını Tuğamiral Sinan Azmi Tosun'a devretti. NATO bayrağının Hollandalı askerlerden Türk askerlerine verilmesinin ardından tören sona erdi.

Üye ülkelere ait firkateynlerden oluşan ve 1992 yılından itibaren faaliyetlerini sürdüren SNMG-2'nin komutası, bu kuvvete gemi tahsis eden ülkeler tarafından bir yıl süreyle yerine getiriliyor.

TCG Oruçreis'in önünde gazetecilere toplu poz veren Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse ve beraberindeki komutanlar, fırkateyni gezerek görevli personele başarılar diledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim