• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

NATO gemileri İstanbul'a demir attı

NATO gemileri İstanbul'a demir attı
NATO'nun Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2)'nda yer alan İspanyol fırkateyni ESPS 'Blas de Lezo' ile Türk fırkateyni TCG 'Salihreis' İstanbul Sarayburnu'na demir attı.
NATO'nun Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2)'nda yer alan İspanyol fırkateyni ESPS 'Blas de Lezo' ile Türk fırkateyni TCG 'Salihreis' İstanbul Sarayburnu'na demir attı. NATO'nun Deniz Görev Grubu ile ilgili soruları cevaplamak üzere İspanyol Tuğamiral Eugenio Diaz del Rio, İspanyol fırtateyni 'Blas de Lezo'nun komutanı Fernnado Alvarez Blanco, Türk fırkateyni TCG 'Salihresi'in komutanı Levent Bingöl İspanyol fırkateynin içinde basın toplantısı düzenledi. 15 Haziran'dan bu yana SNMG-2 komutasını devralan Tuğamiral Diaz Del Rio, Sarayburnu limanında demir atan 200'er kişilik 2 fırkayetnin yanı sıra, tatbikatlar sırasında fırkayeteyn sayısının 9'a kadar artabileceğini ifade etti.
 
SNMG-2 İKİ HAFTA KARADENİZ'DE TATBİKAT YAPTI
 
5-25 Temmuz arasında Karadeniz'de yapılan tatbikata ilişkin Diaz Del Rio 'Benim için çok ilginç bir deneyimdi. Çünkü İspanyol olarak Karadeniz'de Akdeniz'de olduğu kadar bulunmuyoruz. 2 haftalık tatbikat boyunca Bulgar donanması ile işbirliği yaptık" diye konuştu .
 
DONANMA, İTFAYECİLER GİBİ HER AN MÜDAHALEYE HAZIR OLMALI
 
Farklı teknik donanımı etkin kullanabilmek için Ekim ve Şubat aylarında fırkateynlerde değişiklik yapacağını söyleyen Tuğamiral, tek bir gemi üzerinde uzmanlaşılmaması gerektiğinin altını çizdi. Öte yandan donanmanın itfayeciler gibi her an müdahaleye hazır olması gerektiğini ifade eden Diaz Del Rio, 'Acil olarak hareket etmek durumunda kalabiliriz. '24 saate ihtiyacımız var, bekleyin' diyemeyiz. Bu nedenle her zaman acil hareket etmeye hazırız" şeklinde konuştu .
 
TÜRK DONANMASI ÇOK İYİ İŞ ÇIKARIYOR
 
2000 yılında Türk amiral komutasında 9 ay çalıştığını söyleyen Diaz Del Rio, 'Kendimi çok gururlu ve rahat hissediyorum. Türk donanmasının desteği mükemmel, çok iyi iş çıkarıyor" dedi.
 
SURİYE'YE YÖNELİK BİR TATBİKAT YOK
 
İspanyol Tuğamiral, basın mensuplarının Suriye'ye yönelik özel bir tatbikat yapılıp yapılmayacağı sorusuna 'Biz Batı ve Orta Akdeniz ağırlık olmak üzere bütün Akdeniz'i kapsayan bir tatbikat yapıyoruz. Elbette denizde neler olduğunu bilmek istiyoruz. Anormal bir durum oluşursa, olağanüstü bir durumun ipucu olabilir. İllegal olaylara müdahale olabilir ama bu Suriye'ye yönelik değil" şeklinde konuştu .
 
2013 YILINDA 4 TATBİKAT
 
SNMG-2 Grubu 2013 yılı içinde Bulgaristan Donanması'nın düzenleyeceği Breeze, Türk donanması tarafından planlanan Doğu Akdeniz, Yunan Donanması'nın Naias ve İtalyan Donanması'nın Briliant Mariner/Mare Aperto tatbikatlarını yürütecek. Öte yandan Akdeniz ve Karadeniz'de terörizmle mücadele amaçlı Active Endevour ile Hint Okyanusun'da korsanlığa karşı düzenlenecek Ocean Shield harekatının da yapılması planlanıyor. İspanyol ve Türk Fırkayetn 28 Temmuz'a kadar Sarayburnu'nda olacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim