• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

NATO, Libya operasyonunu sonlandırıyor

NATO, Libya operasyonunu sonlandırıyor
NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen yayınladığı yazılı açıklamayla 31 Ekim'de Libya'daki Birleşik Koruma Operasyonu'nun sonlandırılması konusunda Kuzey Atlantik Konseyi'nin nihai kararı verdiğini duyurdu.

NATO, Libya operasyonunu sonlandırıyor

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen bugün yayınladığı yazılı açıklamayla bir haft ta önce ön kararı alınan 31 Ekim'de Libya'daki Birleşik Koruma Operasyonu'nun sonlandırılması konusunda Kuzey Atlantik Konseyi'nin nihai kararı verdiğini duyurdu.

Bu nihai kararla daha önce belirtilen tarihte herhangi bir erteleme olmadan 31 Ekim'de NATO tüm hava ve deniz kuvvetlerini Libya'dan çekecek. Bu tarihe kadar NATO gözlemlemelere devam ederek olası tehditler karşısında gerekli adımları atmaya devam edecek.

Rasmussen açıklamasında operasyonun başarılı geçtiğini vurgulayarak "Birleşmiş Milletler'in tarihi kararını tam manasıyla ve gerektiği şekilde yerine getirdik. Bu operasyon NATO tarihinin en başarılı operasyonlarından biri olarak kayda geçmiştir. Görevde yer alan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Biz bunu Libya halkı ile beraber başardık. Artık Libyalılar ülkelerini özgürlüğe kavuşturdular ve bölgeyi değiştirdiler. Bu onların zaferidir" dedi.

Libyalıların önünde yapmaları gereken çok işleri olduğunu belirten Rasmussen, "Ancak elbette daha yapacak çok işleri var ve bunların en başında insan haklarına ve demokrasiye saygılı ve hukukun üstün olduğu bir Libya kurmak geliyor. Dünya onlarla birliktedir. İhtiyaç duyulduğu ve talep edildiği takdirde NATO da güvenli, özgür ve demokratik bir Libya'nın kurulabilmesi için yardım ve desteğe hazırdır" ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim