• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Nautilus isimli araştırma gemisi Bodrum'a geldi

Nautilus isimli araştırma gemisi Bodrum'a geldi
Atlas Okyanusu'nda 1912 yılında batan Titanic yolcu gemisinden, eserlerin çıkartılmasında kullanılan sistemlerin Muğla'nın Bodrum ilçesinde sergileneceği bildirildi.

Nautilus isimli araştırma gemisi Bodrum'a geldi

Atlas Okyanusu'nda 1912 yılında batan Titanic yolcu gemisinden, eserlerin çıkartılmasında kullanılan sistemlerin Muğla'nın Bodrum ilçesinde sergileneceği bildirildi.

Titanic'in bulunmasında kullanılan Nautilus isimli araştırma gemisi Bodrum'un Yalıkavak beldesindeki marinaya demirledi. Yalıkavak Marina Pazarlama ve Halkla İlişkiler Müdürü Magda Ekşi, geminin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Nautilus gemisinin Bodrum ve Karya Bölgesi Kültür Sanat ve Tanıtma Vakfı (BOSAV) ile birlikte ortak çalıştığını söyledi. Geminin ikinci kez Yalıkavak Marina'ya geldiğini belirten Ekşi, ''Kışlama için marinamıza gelen gemide tadilat ve tamir işleri yapılacak. Gemi 5 ay boyunca burada kalacak. Bahar aylarında yeniden Ege ve Karadeniz sularına açılarak kendi projelerine devam edecek'' dedi.

Marina olarak yeni bir sergi projesi gerçekleştireceklerini belirten Ekşi, şunları kaydetti:

''Marinada Nautilus gemisinin sergi salonunu açacağız. Bu salon 200-250 metre kare büyüklüğünde müze şeklinde olacak. Müzede geminin bütün teknolojisiyle Titanic'ten eserlerin çıkartılmasında kullanılan sistemler ve Ertuğrul Firkateyni'nden çıkarılan eserler sergilenecek. Ben bu serginin Bodrum'a bir nefes getireceğine inanıyorum. Umarım herkes ziyarete gelir. Sergi, Ocak ayı gibi açılacak şu anda dizaynı ve dekorasyonu yapılıyor. Müzede sergilenecek eserler ise şu anda koruma altında.''

BOSAV Başkanı Tufan Turanlı ise sergide Titanic yolcu gemisinin fotoğraflar ve videolarla tanıtılacağını kaydetti. Kış aylarında Nautilus'un Yalıkavak Marina'da konumlandırılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Turanlı, ''Ertuğrul Firkateyni'nden çıkarılan eserleri Yalıkavak'ta da sergileyeceğiz. Hazırlıklarımız şu anda devam ediyor'' dedi. 64 metre uzunluğunda, 10.5 metre genişliğindeki Nautilus gemisinde deniz altını görüntülemede kullanılan cihazlar bulunuyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim