• BIST 9568.19
  • Altın 2473.348
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.5041
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Navios Holding 10 gemilik filo alacak

Navios Holding 10 gemilik filo alacak
Navios Holding ve Navios Maritime, Navios JV için HSH Nordbank’e borçlu olan ve ismi açıklanmayan bir şirketten 10 gemilik bir filo almak için anlaşmaya oturacağını açıkladı.

Navios Holding ve Navios Maritime, iştiraki şirket Navios JV için HSH Nordbank’e borçlu olan ve ismi açıklanmayan bir şirketten 10 gemilik bir filo almak için anlaşmaya oturacağını açıkladı. Gemilerin 5 konteyner gemisi ve 5 petrol ürünü olduğu ifade edilirken ortalama yaşlarının ise 5,5 yıl olduğu bildirildi. Açıklamaya göre, Navios Holding ve HSH Nordbank anlaşmayı ortak olarak yapacak.

 
Navios, 10 gemilik filoyu kendileri için iyi olan bir ekonomik şartta tarihi bir indirimle aldıklarını ifade etti. Filo için 10 milyon dolar yatırım yaptığını ifade eden Navios, gemilerin yıllık beklenen getirilerinden yüzde 12,7 yararlanacağını ifade etti. Gemilerin satılması durumunda bu yüzdenin 20’ye kadar çıkacağı bildirilirken, bu oranların HSH’nin borcunun bitimine kadar olduğu, HSH’nin bütün borcu kapandıktan sonra Navios’un bütün işlemlerde yüzde 100 söz sahibi olacağı belirtildi.
 
Gemilerin teslimi seri şartlara bağlı, anlaşmaya oturan taraflar şayet şartları yerine getirmezse gemiler el değiştirmeyecek. Ancak anlaşmaya oturan bütün taraflarşayet anlaşma gerçekleşmez ise anlaşmaya oturan diğer tarafın yaptığıharcamaların bir kısmını karşılayacak. Navios JV’nin herhangi bir şekilde Navios Holding yada Navios Acquisition’a bağlanması beklenmiyor.
 
Deniz Haber Ajansı- Ahmet ÖZDÜZGÜN
 
 
www.UlasımOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim