• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Ne Lufthansa ne Swiss, en iyisi THY

Ne Lufthansa ne Swiss, en iyisi THY
THY’nin elde ettiği başarı yabancıların dikkatini çekmeye devam ediyor. İsponyol El Pais Gazetesi, THY’yi övdüğü haberinde “Ne Lufthansa ne de Swiss...

Avrupa’daki hava yolu şirketleri listesinin başını şu an Türk bayraklı THY çekiyor” ifadelerini kullandı.Son günlerde kostüm tartışmalarıyla gündeme damgasını vuran Türk Hava Yolları’na (THY), dış basından övgü yağıyor. İspanya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais “Ne Lufthansa ne de Swiss... Bu şirketler, birçokları için mükemmellik sembolüydü fakat sıralamada ikinci ve üçüncü olarak kaldılar; zira en iyi Avrupa hava yolları şirketleri listesinin başını şu an başka bir şirket çekiyor: Türk bayraklı THY şirketi” diye yazdı. 

Haberde bunu, 2011 ve 2012 yıllarında THY’ye en iyi kıta hava yolu ödülünü veren Skytrax’ın anketlerinin söylediği belirtildi. Skytrax’ın verilerine göre 1933 yılında kurulan Türk Hava Yolları’nın bir sıçrama yaparak 2003’ten beri sefer yaptığı şehir sayısını ikiye, yolcu sayısını dörde katladığına dikkat çekilen haberde, THY’nin 2012’de gelirini 7 milyar 800 milyon dolara yükselttiği vurgulandı. Haberde, şu ifadelere yer verildi: “Başarısının sırrı ne? Türk Hava Yolları’nın biletleri, rekabetçi çizgide ilerliyor ve uçakta dağıtılan yemek, kendi catering hizmetine sahip olan şirketin gurur kaynaklarından biri.”
 
Haberde ayrıca THY’nin tehlikeli noktalara uçtuğu da belirtilerek şöyle denildi: “Son dokuz yılda Türk Hava Yolları, filosunu modernize etti ve 96 ülkede 219 havaalanına uçan uçak sayısını 65’ten 202’ye çıkardı. Herkes, Türk Hava Yollarının indiği yerlere inmeye cesaret edemiyor. THY Libya anlaşmazlığı yatışmadan Bingazi’ye yeniden uçuş başlatan ilk hava yolu şirketiydi. Şimdilerde haftada birkaç kez Somali Mogadişu’ya uçuyor.”
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim