• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Negmar, Eskihisar feribot seferlerini başlatıyor

Negmar, Eskihisar feribot seferlerini başlatıyor
Negmar, Eskihisar Topçular arabalı vapur hattı seferlerini başlatmak için toplam değeri 60 milyon TL olan yeni bir yatırıma imza attı. Bahariye, Selimiye ve Muradiye isimli üç feribot satın alan Negmar, Eskihisar – Topçular seferini 25 Ekim’e

Marmara Denizi’nde TIR ve kamyon taşımacılığı yapan Negmar, Eskihisar Topçular arabalı vapur hattı seferlerini başlatmak için gün sayıyor. Negmar, 60 milyon TL’lik bir yatırımla Eskihisar Topçular seferini başlatmak için Bahariye, Selimiye, Muradiye isimli üç feribot satın aldı. Önümüzdeki günlerde iki feribot daha alacak olan Negmar, feribot sayısını 5’e çıkaracak.

Negmar Yönetim Kurulu Başkanı ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, “Turizmin ve ticaretin hızla geliştiği Marmara Bölgesi’nde mevcut kapasitenin ihtiyacı karşılamadığını gördük. Vatandaşın yeni arayışlarını tespit etmemizle birlikte de grubumuz böyle bir yatırım yapma kararı aldı. Bu kapsamda grubumuz Narlı Feribot İşletmeciliği’ni kurdu. Eskihisar Topçular arasındaki seferlerimizi beş feribot ile gerçekleştireceğiz. Şu anda üç gemi satın alındı, önümüzdeki günlerde iki feribot daha alacağız. İstanbul Bursa illeri ve Ege Bölgesi’nden İstanbul’a gidip gelenler için Eskihisar ve Topçular’da kuyrukta beklemek ortadan kalkacak” dedi.

Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Bülent Şafak da Eskihisar ve Topçular iskelelerinin hazır olduğunu belirterek, seferlerin 25 Ekim’e kadar başlayacağını kaydetti. Gemilerin 12 Knot hızında ve 100 araç kapasiteli olduğunu vurgulayan Şafak, Eskihisar Topçular seferlerinin başlamasıyla birlikte Marmara’da yolcu taşımacılığının canlanacağını ve hareketleneceğini belirtti. Yolcuları bekletmeden hızlı ve konforlu bir ulaşımı sağlayacaklarını söyleyen Şafak, Eskihisar Topçular arasındaki ulaşımın 30 dakikaya ineceğini kaydetti. Şafak sözlerine şöyle devam etti: “Günde 2 bin civarında aracı başta kamyon ve TIR olmak üzere körfez trafiğinden uzak tutacağız. İstanbul trafiğinin rahatlamasına büyük katkı sağlayacağız. Bu durum aynı zamanda çevre kirliliğini de önleyecek. Kamyon ve TIR’lar Marmara’yı dolaşmak zorunda kalmayacak. Trafik kazaları da böylelikle azalmış olacak. Araçlar zamandan da büyük tasarruf sağlayacak. Şoförlere de konforlu bir ulaşım sunacağız.”

En büyük LPG gemi siparişini verdi

Deniz taşımacılığı sektörünün önde gelen firmalarından olan Negmar, geçtiğimiz günlerde de Güney Kore Hyundai’ye toplam değeri 200 milyon dolar olan dört adet Türkiye’nin en büyük LPG taşıma gemisi siparişini vermişti.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim