• BIST 9685.43
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

Nepal ile İkili Havacılık Anlaşması imzalandı

Nepal ile İkili Havacılık Anlaşması imzalandı
Yurt dışı uçuşların arttırılması için ikili havacılık müzakerelerini aralıksız sürdüren Türkiye, Nepal ile ikili hava ulaştırma anlaşması imzalayarak uçuş ağını 111 ülkeye ulaştırdı.

Türkiye, 111. İkili Havacılık Anlaşmasını Nepal ile imzaladı

Yurt dışı uçuşların arttırılması için ikili havacılık müzakerelerini aralıksız sürdüren Türkiye, Nepal ile ikili hava ulaştırma anlaşması imzalayarak uçuş ağını 111 ülkeye ulaştırdı.

"Her Türk vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecektir" hedefi yönünde iç hatlarda sağlanan gelişmeye paralel olarak "Türk Vatandaşının Dünyada Uçamayacağı Yer Kalmayacak" hedefini ortaya koyan Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), yaptığı ikili hacılık anlaşmalar ile dış hatlarda da büyük bir atılım gerçekleştirdi.

SHGM tarafından yapılan ikili hava ulaştırma anlaşmaları çerçevesinde Türkiye'nin sekiz yıl içinde yurt dışı uçuş noktalarının sayısı 60'dan 130'a yükseldi. Son olarak Nepal ile imzalanan anlaşma ile Türkiye'nin ikili hava ulaştırma anlaşması olan ülke sayısı 111'e yükseldi.

İkili havacılık müzakerelerinde bulunmak üzere 24 Eylül 2010 tarihinde Ankara'da bir araya gelen Türk ve Nepal Sivil Havacılık Otoriteleri, iki ülke arasında uçuşların başlamasını sağlayacak anlaşmayı imzaladı.
Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU ve Nepal Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Kishore Thapa tarafından imzalanan anlaşmaya göre, İstanbul ve Nepal'in başkenti Katmandu iki ülke arasındaki uçuş noktaları olarak belirlendi. Ayrıca her iki ülke için ara noktalar herhangi ara nokta ve öte noktalar ise herhangi öte nokta olarak karara bağlandı.

Taraflar, hava aracı tipi sınırlaması olmaksızın haftada 14 frekans yolcu seferi yapılmasına ve Türkiye'deki noktalar ile Nepal'deki noktalar arasında frekans kısıtlaması olmaksızın kargo seferi düzenlenmesi konusunda anlaşma sağladı.

Her iki ülkeden birden fazla havayolunun uçuş gerçekleştirmesine olanak tanıyacak şekilde çoklu tayin içeren anlaşmaya ayrıca üçüncü tarafların dahil olduğu kod paylaşım maddesi de eklendi.

Havacılıkta Uzak Doğu Açılımı devam ediyor…

"Havacılıkta Uzakdoğu Açılımı" çerçevesinde Nepal ile imzalanan havacılık anlaşmasının, Türkiye'nin son yıllarda ticaret hacminin hızla genişlediği Çin ve Hindistan ile olan ekonomik ilişkilerine de önemli katkı sağlaması planlanıyor.

Türkiye'nin, Çin, Endonezya, Filipinler, Japonya, Malezya, Singapur, Tayland, Vietnam, Güney Kore, Moğolistan, Hong Kong ve Nepal olmak üzere Uzak Doğu'da 12 ülke ile ikili havacılık anlaşması bulunuyor. Türkiye'nin diğer ülkeler ile arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin de gelişmesinde büyük rol oynayan ikili havacılık anlaşmaları, sadece frekans artışı, yeni uçuş noktalarının belirlenmesi gibi konuları değil aynı zamanda kargo taşımacılığı, code share, bakım ve eğitim alanında işbirliği gibi havayolu işletmelerimiz için oldukça önemli olan ticari maddeleri de içeriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim