• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

NEVPA yeni ürünlerini pazara sunmaya hazır

NEVPA yeni ürünlerini pazara sunmaya hazır
Türkiye'de ticari taşıma araçları üretiminde lider olan Nevpa iki yeni ürünü hakkında bilgi verdi.

Ticari taşıma araçları aksesuarları üretiminde Türkiye’nin lider firmaları arasında yer alan Nevpa, Türkiye’de dört fabrika ile hizmet verirken Dünya pazarında da adından söz ettiriyor. Nevpa ar-ge çalışmaları ile “Melis” ve “Dönerli Takoz”u piyasaya sunmaya hazırlanıyor. İlk olarak 1956 yılında kurulan Nevpa, zaman içinde kendini geliştirerek 49 ülkeye ihracat yapar konuma geldi.

Avrupa’nın en büyük otomotiv firmaları ile doğrudan ya da dolaylı olarak çalıştıklarını belirten Nevpa Satış Müdürü Mert Dinçer, Türkiye pazarında da yüzde 66’lık pazar payına sahip olduklarını belirtiyor. Nevpa’nın Türkiye’deki yapısı hakkında bilgi veren Dinçer, 15 senedir ihracat yaptıklarını belirterek şöyle devam ediyor; “Türkiye’de dört adet fabrikamız bulunuyor. Bunların iki tanesi Bursa’da iki tanesi de Nevşehir’de yer alıyor. Üçü İstanbul’da olmak üzere toplamda sekiz tane şubemizle Türkiye’de hizmet veriyoruz. İstanbul’un dışında İzmir, Ankara, Konya, Antep, Çorum illerinde şubelerimiz bulunuyor.”

49 Ülkeye İhracat Yapılıyor

49 ülkeye ihracat yapan Nevpa’nın faaliyet gösterdiği ülkeler hakkında da bilgi veren Dinçer, “Çok yoğun bir şekilde Rusya, İran, Ortadoğu, ihracatlarımız devam ediyor. 2013 yılı ciromuz 47 milyon Euro olarak gerçekleşti. Biz hedeflerimizi hep en üstte tutuyoruz. 2013 yılı için büyüme hedefimiz yüzde 100’dü. Bunun yüzde 80’ini gerçekleştirdik.” diyor. Almanya’da Knorr Bremse, İngiltere’den MEI, Finlandiya’dan UPM, İtalya’dan Lago, Domar, Takler gibi markalarla anlaşmalar imzalayarak distrübütörlük stratejisinde ilerlemeler kaydettiklerini vurgulayan Dinçer, Türkiye’de ADR mevzuatının çok önemli olduğunu ve bu alanda da adımlar attıklarını ifade ediyor. “İngiltere’nin tanker dolum ekipmanları üzerine Dünya’nın 1 Numarası Emco Wheaton şirketi ile bir anlaşma imzalayarak piyasaya girdik. Çünkü Türkiye’de ADR regülasyonları artık aktif şekilde uygulanmaya ve denetlenmeye başladı. Giderek bu kontroller sıklaşacaktır.” diyen Dinçer şöyle devam ediyor;

“Başta insan hayatı ve taşıdıkları yüklerin emniyeti için bu ürünleri kullanmak zorunlu hale geldi. Biz de bunun öngörüsünü yaparak Emco Wheaton ile anlaşma imzaladık.

Yeni Ürünler Büyük Kolaylık Sağlıyor

Yeni ürünleri hakkında bilgi veren Dinçer; “Yeni ürünlerimiz var. bunlardan biri “MELİS”. Adı Mechanical Lifting Systems’den geliyor. Treylerler, yükleme ve boşaltma esnasında çatılarından dolayı bir handikap yaşarlar. Şöyle ki; 2 m yüksekliğindeki bir paleti treylerin yan tarafından yüklemek istediğiniz zaman forklifti belli bir noktaya kadar kaldırabilirsiniz. Yük 2 m’den daha yüksekse yüklemekde zorlanırsınız ya da yükleyemezsiniz. ‘MELİS’ ile çatıyı, belirli bir oranda yükseltip yüklemeyi yaptıktan sonra tekrar aşağıya indirebiliyorsunuz.” diyor. Nevpa’nın ar-ge çalışmaları ile ürettiği diğer bir ürünü ise “Dönerli Takoz”. Dinçer bu yeni ürün hakkında ise şu açıklamaları yapıyor; “Avantajımız tek mil yerine iki mili takozun arka kısmına simetrik olarak oturtarak yük dağılımını sağlıyor olmamız. Bu şekilde normal takozlarda bir müddetten sonra karşımıza çıkan eğilmeden kaynaklı dönmeme ve aşınma problemleri bu sistem sayesinde çıkmıyor. Ayrıca her ihtimale karşılık takoz yeniden değiştirilebilir olarak dizayn ediliyor.” Bu çalışmaların Almanya’da bulunan ar-ge merkezlerinde yapıldığını ifade eden Dinçer “Şu anda araştırma ve geliştirme çalışmalarımız Almanya’nın Düseldorf’un Lüdenscheid kentinde bir laboratuarda gerçekleşiyor.

Bu çalışmaları kendi bünyemizde olan Alman mühendislerimiz yürütüyorlar. Bursa fabrikamızda da Genel koordinatörümüz Turan Yıkın önderliğinde bu araştırma ve geliştirme çalışmaları devam ediyor. ‘MELİS’ son aşamasına geldi. Sertifikalandırma süreçleri devam ediyor. Önümüzdeki iki ay içinde piyasaya aktif şekilde sunacağız.” diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim