• BIST 9728.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

New York'taki JFK Havaalanı böyle olacak

New York'taki JFK Havaalanı böyle olacak
New York'taki JFK Havaalanı'nın 1. Terminalinde 'Burdur Bej' taşının kullanılması için Havaalanı idaresi ile firmanın mutabakata vardıkları belirtildi...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, New York'taki JFK Havaalanı'nın 1. Terminalinde devam eden yenileme çalışmalarında 'Burdur Bej' taşının kullanılması için Havaalanı idaresi ile firmanın mutabakata vardıklarını söyledi. Çağlayan, "Yıllık 47 milyon 809 bin 910 yolcu kapasitesine sahip JFK Havalimanı'ndaki bu proje ile Türk doğaltaşı'nın uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlanacak. Türk doğaltaşı adeta JFK Havalimanı'nda adeta görücüye çıkacak"' dedi.

Bakan Çağlayan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Söz konusu yenileme çalışmalarında toplam 6 bin 700 metrekare "Burdur Bej" taşının kullanacağını belirtti. Bakan Çağlayan, 220 bin doları olarak öngörülen proje bedelinin Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren Ege Maden İhracatçıları Birliği'nce karşılanacağını ifade etti. Ekonomi Bakanı Çağlayan şunları söyledi:

"Yıllık 47 milyon 809 bin 910 yolcu kapasitesine sahip JFK Havalimanı'ndaki bu proje ile Türk doğaltaşının uluslararası alanda tanıtımına büyük katkı sağlanacak. Türk doğaltaşı adeta JFK Hava Limanı'nda adeta görücüye çıkacak. JFK Havaalanı idaresi ile Ege Maden İhracatçıları Birliği arasında hazırlanan protokol gereği, söz konusu Terminal alanı 'Burdur Bej' taşı tarafından kaplanacak ve bu alanda Türk doğaltaşının Ege Maden İhracatçıları Birliği'nce temin edilerek kullanıldığına dair 3 parça anıt plaka idare tarafından havaalanının görülür bir yerinde herhangi bir süreye bağlı kalmaksızın sergilenecektir. Türkiye 2011 yılında toplam mermer ihracatımız 1 milyar 502 milyon dolar, 2012 yılının Ocak-Haziran döneminde ise 778.3 Milyon dolar olarak gerçekleşti."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim