• BIST 9645.02
  • Altın 2415.004
  • Dolar 32.5587
  • Euro 34.675
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Newlead Holding iki gemisini satışa çıkardı

Newlead Holding iki gemisini satışa çıkardı
Yunanistan'ın sırtındaki dev borç yükü ve kamu finansmanına ilişkin kaygılar, küresel piyasaları alt üst ederken Yunan denizcilik şirketleri de bu krizden etkilenmeye başladı.

Newlead Holding iki gemisini satışa çıkardı

Yunanistan'ın sırtındaki dev borç yükü ve kamu finansmanına ilişkin kaygılar, küresel piyasaları alt üst ederken Yunan denizcilik şirketleri de bu krizden etkilenmeye başladı. Kredi borçlarını ödeyemeyen şirketler yavaş yavaş icra yoluyla borç ödeme derdine düştüler.

Kuru yük gemileri ve tanker filosuna sahip Yunan denizcilik şirketi olan NewLead Holding dün yaptığı açıklamada, kredi borçları yüzünden 12 Ağustos 2011 tarihinde First Business Bankası (FBB) ile NewLead firmasının iki gemi için bir satış anlaşmasına girdikleri ifade edildi. Gemilerin isimleri Newlead Prosperity ve Newlead Spartounta olarak açıklandı.

Satış sözleşmesi gereği şirket, banka ile işbirliği içinde çalışarak, Newlead Spartounta gemisinin satışını 13 Eylül 2011 tarihine kadar gerçekleştirecek. Newlead Prosperity gemisinin satışı ise açık arttırma yada icra yoluyla satılacak. Anlaşmanın tamamlanması durumunda, FBB rehin olarak tuttuğu Newlead hisselerinin ve borçlarının şirket garantisini kaldırarak, satışlarının sonuna kadar kredileri bekletecek.

Satışların tamamlamasının ardından şirketin garantileri ve hisseleri koşulsuz şartsız ve geri alınamaz bir biçimde müsaade edilip iptal edilecek.

Oldukça uzun süren zorlu pazar koşulları, NewLead’i mukrizleri ile görüşerek, bir ara plan ile para gelişini arttırarak aynı zamanda kullanım esnekliğini arttırmaya çalıacak ve bunlarla birlikte büyük miktarda sermaye oluşturmaya çalışacak.

Şirket mukrizleri ile kısa dönem sorunları hakkında, şirketin borçsuzluğuna kavuşması ve yeniden eski halini alması hakkında yapacağı toplantıya iyimser yaklaşsada, görüşmenin iyi bir sonuçla biteceğine dair herhangi bir teminat bulunmamakta.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim