• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Nihat Ergün, yerli oto için tarih verdi

Nihat Ergün, yerli oto için tarih verdi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil üretimine ilişkin, “Yerli otomobilin ürüne ve yatırıma dönüşmesi 3-4 yıl gibi bir zaman alacaktır'' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil üretimine ilişkin, “Şimdi plan aşamasında, hazırlık aşamasında çalışmalar devam ediyor. Yerli otomobilin ürüne ve yatırıma dönüşmesi 3-4 yıl gibi bir zaman alacaktır'' dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye EUREKA Dönem Başkanlığı Açılış Konferansı'na katıldı. Program sonunda basın mensuplarının teşvik programlarının açıklanmasının ardından yatırım talebinde bulunan firma olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine Bakan Ergün, Amerikan menşeli bir firmanın Kilis'te yatırım yapmak üzere çalışma başlattığını belirterek, ''Bunların da enerji sektöründe, güneş panellerinin ve güneş enerjisi teknolojilerinin üretimiyle ilgili Kilis'i bir merkez olarak düşündüklerini ve bunun için yatırım araştırması içinde olduklarını gördük. Dolayısıyla Türkiye'de hem Avrupa, hem Amerika kaynaklı, dünyanın değişik ülkelerinden Uzakdoğu, Kore'den, Japonya'dan bazı firmaların bu dönemde Türkiye'de yatırım için çalışmalar yaptıklarını görüyoruz'' dedi.

Bir basın mensubunun yerli otomobil projesi konusunda ilerlemenin olup olmadığıyla ilgili sorusu üzerine de Ergün, yerli otomobil konusunda sektörün önemli çalışmalar, analizler yaptığını kaydetti. Bakan Ergün, ''Firmalar ortaklarıyla görüşmeler yaptıklarını biliyoruz. Şimdi plan aşamasında, hazırlık aşamasında çalışmalar devam ediyor. Zaten biz onun için önümüzde 3-4 yıllık bir periyot koymuştuk. O, 3-4 yıl bu çalışmaların olgunlaştırılmasıyla ilgili bir süreçtir. Yerli otomobilin ürüne ve yatırıma dönüşmesi 3-4 yıl gibi bir zaman alacaktır'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim