• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Nihat Özdemir, dev projeler için ne dedi?

Nihat Özdemir, dev projeler için ne dedi?
İstanbul'u bölgenin yeni yıldızı yapacak dev projelerin heyecan verici olduğunu söyleyen Limak Holding'in patronu Nihat Özdemir, 'Bu projelerde bir virgülüm olabilir mi diye bakıyorum' dedi
İstanbul'a yapılan dev projelerin dünyada örneği olmadığını söyleyen Özdemir, "Bir Türk vatandaşı olarak bu projelerden heyecan duyuyorum. Bunlarda bir virgülüm olabilir mi diye bakıyorum" diyor. 
 
Dolardaki artış yatırımlarınızı etkiledi mi? 
Havalimanı yatırımına tesir etmedi. Faydası bile var. Enerji yatırımlarımızı dolarla yaptık. Gelirlerimiz de TL. Bu, biraz rahatsız ediyor ama çok tehlikeli durum değil. Sonuçta aldığımız kredileri de yarın sabah ödemiyoruz. Çoğunlukla 10 yıl gibi uzun vadede ödüyoruz. 
 
Üçüncü Havalimanı gecikecek mi? 
Böyle bir şey söz konusu değil şu anda. Sondajlar bitti. Mastır projemizi Ulaştırma Bakanlığı'na sunduk. Tasdik edilmek üzere. Yakın zamanda fiili olarak işe başlayacağız. Finansman anlaşmamızı tamamladık, mastır projemizin onaylanmasını bekliyoruz. Onaylandıktan sonra kamuoyuna duyuracağız. Mimarlık anlaşmamızı da tamamladık. Avrupalı bir şirket ama Türk ortağı da olacak. 
 
 Kanal İstanbul'un ihale şartnamesinin de mayısta çıkması bekleniyor. Siz grup olarak bu projeyle ilgilenir misiniz? 
Heyecan verici bir proje. Dünyada böyle bir proje yok. Bundan heyecanlanmayan işadamı olamaz. Üç katlı Tüp Geçit ve diğer projeler için de bu söylediklerim geçerli. 64 yaşındayım, 'bu projelerde bir virgülüm veya noktam olur mu' diye bakıyorum. Bu ebatta dünyada proje yok. Bir Türk vatandaşı olarak bundan gurur duyuyorum. Benim ülkemde bu projeler yapılıyor, ihaleye çıkılıyor. 
 
ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI ÜNİVERSİTE OLACAK
 
Üçüncü Havalimanı'na ileride yabancı ortak alır mısınız? 
Herkes burayla ilgileniyor ama şu aşamada yabancı ortaklık söz konusu değil. Proje, mimarlık, altyapı gibi işlerde yabancılarla çalışıyoruz zaten. Ama orada da işin içine mutlaka bir Türk firmasının da girmesini istiyoruz. Yani mimarlık mı, altyapı mı, bankaların projeyi denetleme firması mı, duty free mi… Hepsinde yabancıların yanında Türkler'in de eli olacak. Havalimanı bittiğinde kendi konularında (servis, proje, yapım vs) 50 tane Türk firması çıkarmamız lazım. Burası bir nevi üniversite olacak.
 
Kaynak - Sabah
 
www.ulastirma.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim